Játékossors: Van der Sar az MU miatt nem tér vissza az Ajaxhoz

Vágólapra másolva!
2011.03.24. 15:36
Több korábbi csapattársával ellentétben Edwin van der Sar nem tér vissza az Ajaxhoz játékoskarrierje befejezését követően. A holland kapus visszavonulása után is a Manchester Unitedet akarja szolgálni.

A 40 éves Van der Sar nyáron befejezi pályafutását, de nem áll újra az Ajax kötelékébe. Az amszterdami klubot – amellyel 1995-ben Bajnokok Ligáját nyert – 1999-ben hagyta el.

„Nem megyek vissza Amszterdamba, bár nagyszerű lenne Frank de Boer, Danny Blind és Dennis Bergkamp mellett dolgozni – nyilatkozta a kapus egy holland magazinnak. – Amikor tizenkét évvel ezelőtt elhagytam a klubot, azt mondtam, lehetséges, hogy visszatérek, de akkor még nem tudtam, hogy milyen csodás évek várnak rám a Manchester Unitednél. Alkalmanként talán meglátogatok egy-két edzést (az Ajaxnál – a szerk.), de nem rendszeresen.”

Van der Sar elmondása szerint visszavonulása után is a Manchester Unitedet akarja szolgálni, Ázsiában – ahol a klub nagy népszerűségnek örvend – működne közre a „vörös ördögök” által szervezett edzőtáborokban vagy kereskedelmi feladatokban vállalna szerepet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik