Hollandia: Budapesten is bizonyított, most a Liverpool vinné

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.05. 18:17
null
Teun Koopmeiners a Liverpool kívánságlistáján? (Fotó: AFP)
A Calciomercato beszámolója szerint a Liverpool szeretné megszerezni az AZ Alkmaar egyszeres holland felnőttválogatott középpályását, Teun Koopmeinerst.

 

 

Olasz sajtóhírek szerint a Budapesten és Székesfehérváron, az U21-es Európa-bajnokságon a holland korosztályos válogatott csapatkapitányaként bizonyító Teun Koopmeiners a Liverpool egyik kiszemeltje a nyári átigazolási időszakra. A 23 esztendős középpályás honfitársát, a szerződése lejártával nagy eséllyel távozó Georginio Wijnaldumot válthatja Jürgen Klopp keretében.

Koopmeiners piaci értékét már most 17.5 millió euróra taksálja a német Transfermarkt, a jelenlegi megállapodása 2023-ig érvényes nevelőegyesületénél, az AZ-nél.

A játékos a jelenlegi holland bajnoki idényben rendkívül eredményes, középső középpályás létére – nemegyszer akár szűrőként futballozva – 15 gól és 5 gólpassz fűződik a nevéhez 28 bajnokin. Az Alkmaar színeiben eddig 147 tétmeccsen lépett pályára és 43-szor volt eredményes. A 2019–2020-as idény óta ő az együttes csapatkapitánya is.

Múlt ősszel a szintén az angol élvonalban (Premier League) szereplő Leeds United érdeklődéséről lehetett hallani vele kapcsolatban.

Bár Koopmeiners az U21-es válogatott kapitánya, már a holland felnőttek között is bemutatkozott, 2020 októberében a Mexikó elleni felkészülési mérkőzésen kapott lehetőséget – végigjátszva az összecsapást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik