Hodgson: Az élmezőnyben van a helyünk

Vágólapra másolva!
2010.11.08. 12:43
null
Torres kezdi visszanyerni régi formáját (Fotó: Action Images)
Az idényt rendkívül gyengén kezdő Liverpool sorozatban harmadik meccsét is megnyerte az angol labdarúgó-bajnokságban: Fernando Torres duplájával diadalmaskodott a Chelsea elleni rangadón. Roy Hodgson szerint a tulajdonosváltás óta mindenki optimista a jövőt illetően a klubnál.

Roy Hodgson, a Liverpool menedzsere a Chelsea ellen megnyert rangadó után úgy nyilatkozott, a két gólt szerző Fernando Torres mellett az egész csapat sokkal optimistábban látja a „vörösök” jövőjét a rendkívül gyenge idénykezdet után.

„Az emberek ezután azt mondják majd, hogy Torres újra a régi, és a Chelsea ellen valóban a legjobbját nyújtotta. Kulcsfontosságú játékosa a csapatnak, ahogy bármely másik klubnak is az lenne. Remélhetőleg az idény végén a gárda többi tagjával együtt úgy nézhet majd vissza a szezonkezdetre, hogy nem ez volt a legfényesebb rajt, de jó évadot zártunk” – mondta Hodgson.

„Sokat beszélgettünk. Azt szeretné, hogy a klub jó irányba haladjon. Sokáig nem tudtuk, mit hoz a jövő a klub eladása miatt, de most már optimisták vagyunk. Fernando szeret Liverpoolban lenni, ennél a klubnál játszani. Nincsenek félelmeim, amíg Torres elkötelezetten játszik és van esélyünk közelebb kerülni az élmezőnyhöz, ahova tartozunk” – tette hozzá a mester.

Torres is nagyon elégedett volt a találkozó után, és úgy véli, valamelyest sikerült túllépnie a legutóbbi szezon vége óta tartó rossz időszakán.

„Nehéz volt az elmúlt időszak. Kemény volt számomra a legutóbbi szezon vége és a világbajnokság. Sérülések hátráltattak, de most mindennap egyre jobban érzem magam. Nem tudom, mikor játszok majd a lehető legjobb formában, de minél hamarabb szeretnék eljutni erre a szintre. Tudom, hogy nagy elvárásokat támasztanak velem szemben, de keményen dolgozom, hogy jól menjen a játék. Tudjuk, hogy nem kezdtük jól az idényt, de ez a siker önbizalmat ad a folytatáshoz” – mondta Torres.

Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere is dicsérte a Liverpool csatárát, és az olasz szakember szerint a második félidőben jól játszott a csapata a vereség ellenére.

„Újra kiválóan teljesített egy nehéz időszak után, fantasztikus támadó – mondta Ancelotti. – Nem játszottunk elég jól és gyorsan az első félidőben, a Liverpool pedig kiválóan védekezett. Az eredmény nem jó, de legalább a szünet után jó teljesítményt nyújtottunk. Nem megszokott, hogy három idegenbeli meccsen is gólképtelenek voltunk, de a következő meccsen máshogy lesz. Tudtuk, hogy ebben a fordulóban nehéz lesz növelni az előnyünket a tabellán, de most is kedvező a helyzetünk.”

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2010/11,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik