Giggs egyelőre nem lesz szövetségi kapitány

Vágólapra másolva!
2010.10.01. 07:19
null
Nem Giggs lép Toshack (balra) helyébe (Fotó: Action Images, archív)
Ryan Giggs kizárta annak a lehetőségét, hogy még aktív játékosként a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya legyen.

 

Giggset azóta emlegetik a walesi válogatott lehetséges szövetségi kapitányaként, amióta John Toshack szeptember elején lemondott a posztjáról. Mark Hughes 1999-ben úgy vette át hazája nemzeti csapatának irányítását, hogy közben még a Southampton játékosa volt. Giggs számára nem vonzó ez a fajta álláshalmozás.

„A Manchester Unitedben játszom, jelenleg csak erre akarok koncentrálni – mondta Giggs az életrajzi könyvének (amelynek Ryan Giggs: Az életem, a történetem a címe) bemutatóján. – Nem hiszem, hogy a kettő egyszerre vállalható lenne, főleg olyan klub esetében, mint a Manchester United. Tudom, hogy Mark Hughes ezt csinálta, de kicsivel más a helyzet, ha közben a Bajnokok Ligájában is játszol.”

Azt azonban nem zárta ki, hogy egy napon leül a walesi kispadra mint szövetségi kapitány.

„Egyszer szeretném kipróbálni, ám még nem gondolkozom ezen – folytatta a szélső. – Mielőtt bármilyen munkát elvállalok, szeretném megszerezni a szükséges végzettséget. Amíg ez nincs meg, addig nem lehet róla szó. Jelenleg félúton vagyok az UEFA A-licences edzői végzettség megszerzése felé.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik