HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2011.07.11 11:34 Frissítve: 2014.12.25 01:16

Gervinho az Arsenal első jelentős nyári igazolása

Lezárult Gervinho átigazolási ügye, az elefántcsontparti támadó szerződtetését hétfőn Malajziában jelentette be Arsene Wenger, az „ágyúsok” menedzsere. A francia bajnok Lille támadóját sajtóhírek szerint 10.6 millió fontért vásárolta meg a londoni klub.

Gervinho a csatársorba érkezett, de ki játszik mögötte a középpályán? (Fotó: Reuters)

Az Arsenal hétfőn utazott el ázsiai túrájára, Wenger az érkezést követően beszélt az átigazolás véglegesítéséről. Gervinho nem utazott el a csapattal a Távol-keletre, de előfordulhat, hogy később csatlakozik új társaihoz.

„Gervinho a miénk, csütörtökön átesett az orvosi vizsgálaton is – idézte a BBC Wengert. – hazaküldtük pár napra a családjához, nem volt értelme elhozni a túrára, hiszen még nem is edzett velünk."

Gervinho a napokban már magabiztosan beszélt az Arsenalhoz szerződéséről a France Footballnak.

„Azért választom az Arsenalt, mert egy fiatal csapat, amelybe könnyen be tudok illeszkedni, és sokat fejlődhetek – mondta Gervinho. – Azért szerződöm oda, hogy játszhassak. A labdarúgásban vállalnod kell a rizikót, ha nyerni akarsz. Futballozni akarok, nem a kispadon ülni. A Premier League a legjobb bajnokság a világon.”

A 24 éves – Gervais Yao Kouassi néven született – Gervinho művésznevű csatár 27-szeres válogatott, hat gólt szerzett a nemzeti csapatban, amelynek tagjaként a tavalyi vb-n is szerepelt. Ő az Arsenal első jelentős nyári igazolása, a korábbi szerzemény, a fiatal Carl Jenkinson a következő idényben még várhatóan nem sok lehetőséget kap az első csapatban. 

Ugyanakkor elhagyta a klubot a Manchester Cityhez szerződő Gaël Clichy, s minden bizonnyal távozik az Emiratesből a Barcelonába tartó Cesc Fabregas, és a két manchesteri klub által is megkörnyékezett Samir Nasri.

A következő szerzemény Tim Cahill, az Everton ausztrál támadó középpályása lehet.

2019.03.18 12:49:38

Angol labdarúgás MALONYAI PÉTER

1939-ben, Londonban harmincezer iskolás gyerek játszott hétvégente mérkőzéseket.

2019.03.17 22:08:47

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hiába gondolja a britek jelentős része: a Premier League üvegbúra alatt működik és érinthetetlen,a világ legjobb futballbajnokságára is hatással lesz, amikor az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót. Csak a mértékét nem tudni.

2019.03.14 09:15:54

Angol labdarúgás PÓR KÁROLY

A PL szigorú elvárásokhoz köti a támogatásait – íme, a sosem látott sikereket eredményező angol U-koncepció.

2019.03.10 14:36:25

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United sorozatban kilenc idegenbeli siker után talált legyőzőre.

2019.03.02 13:16:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Ramsey szép góljára egy leshelyzet után befújt tizenegyesből felelt Kane, majd jött a dráma.