nemzetisport.hu 2017.03.13 08:24 Frissítve: 2017.03.13 08:24

Gera Zoltán: El nem tudtam volna képzelni, hogy ez megeshet velem

Gera Zoltán, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros magyar válogatott középpályása a Sky Sports Premier League című magazinjában felelevenítette angliai karrierjét, kint töltött évet, legjobb, s legrosszabb pillanatait. Az aktuális részben mesél Király Gábor is Geráról.

Gera Zoltán csodálatos éveket töltött Angliában (Fotó: AFP)

 

A 37 esztendős Gera Zoltán 2004-ben a Ferencvárostól igazolt a szigetországba. Mint Gera elmondta, akkor sokan kételkedve fogadták a klubváltását. 

„Amikor a West Bromhoz szerződtem, Magyarországon mindenki azt mondta, »Nem lesz ez jó neked, elég vékony vagy, a Premier League pedig a világ legkeményebb bajnoksága, ehhez nem vagy elég erős«. Én azonban bíztam magamban és a képességeimben. Az angol élvonalban játszottam, a világ legjobb futballistái ellen – maga volt a valóra vált álom! Hatalmas élmény volt! Kint játékosként rettentően érzed, ha a szurkolók mögötted állnak, én már a második vagy a harmadik mérkőzés után hallottam, hogy a nevem kiabálják. Korábban el nem tudtam volna képzelni, hogy ez megeshet velem.”

„A második idényem nem sikerült olyan jól, mint az első. Az elsőben rengeteget játszottam, a testem pedig nem volt felkészülve a Premier League-re, ez meglátszott. Hiába játszottam 15-18 összecsapást előtte, mégis sok gondom és sérülésem volt. A szezont jól kezdte a csapat, ám valami félrecsúszott, ki is estünk. A klub szerencsére nagyon erős volt, mindenképp vissza akartunk jutni az élvonalba.”

Gera elmondta, Roy Hodgson személye állt váltásai hátterében.

„Szerencsém volt, hogy a Fulham szerződtetett, a lehető legjobb csapathoz igazoltam. Számomra Roy Hodgson menedzser volt a kulcs. Sokszor hívott, s elmondta, kellek a gárdájába, ezért választottam 2008-ban a Fulhamet. Remekül ment az együttesnek. A titok nyitja talán a klub hazai pályája, a Craven Cottage Stadion volt, ahol mindig nagyon jól játszottunk, a létesítménynek minden tekintetben egyedi környezete volt. Kétlem, hogy akadt csapat, amely szívesen ment oda.”

„Amikor Hodgson visszament a West Bromhoz, már tudtam, követem. Aztán jött az első keresztszalag-sérülésem. Rettentő nehéz volt feldolgozni, mert pont akkor történt, amikor elkezdett igazán jól menni a játék.”

„Büszke vagyok. 25 évesen mentem ki Angliába, akkor azt mondtam magamnak, ha öt évig kint tudok maradni, már az maga lesz a tökély! Végül tíz évet töltöttem ott, ez valami elképesztő! Úgy érzem, a tapasztalatommal még sokat tudok nyújtani a magyar futball számára.

Gera Zoltán a Premier League-legújabb részében

 

2019.12.07 18:11:31

Angol labdarúgás M. G.

Guardiola csapatát szétkontrázta a United az első 30 percben, a címvédő csak szépíteni tudott.

2019.12.04 20:55:42

Angol labdarúgás M. G.

Jürgen Klopp a kispadra tette Szalahot és Firminót, a listavezető így is lelépte városi riválisát.

2019.12.04 12:57:18

Angol labdarúgás B. L.

A portugál a Tottenham trénereként tért vissza az MU otthonába, de csapata nem bírt Rashforddal.

2019.11.23 18:15:50

Angol labdarúgás M. G.

A londoniak vezettek az Etihadban, ám a címvédő, ha verejtékesen is, de begyűjtötte a fontos három pontot.

2019.11.10 12:00:34

Angol labdarúgás H. D.

A kérdéses szituációkból rosszul jött ki a Manchester City, amely két góllal kikapott az Anfielden.