FIFA: Mit kell adni egy vb-rendezésért? Triesman négy tagot vádolt meg

Vágólapra másolva!
2011.05.10. 14:56
David Triesman az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) volt elnöke a FIFA végrehajtó bizottságának négy tagját vádolta meg azzal, hogy különböző szívességeket kértek tőle cserébe szavazatukért a 2018-as vb helyszínéről döntő szavazás előtt.

Triesman egy brit parlamenti tényfeltáró bizottság előtt vallott. A bizottság azt vizsgálja, hogy Anglia miért bukta el a rendezést – melyet a FIFA Oroszországnak ítélt oda.

Triesman elmondása szerint a trinidadi Jack Warner, a CONCACAF-zóna egyik legnagyobb hatalmú tisztségviselője azt kérte, hogy egy iskolaépítési projekt céljaira rajta keresztül juttassanak el 2.5 millió fontot.

A paraguayi Nicolás Leoz lovagi címet kért szavazatáért cserébe, a thaiföldi Worawi Makudi pedig egy tervezett Thaiföld–Anglia válogatott mérkőzés kereskedelmi és televíziós jogait szerette volna megkapni. A brazil Ricardo Teixeira csak annyit kérdezett: „Na, és Ön mit tud nyújtani nekünk?"

A FIFA elnökét, Sepp Blattert elmondása szerint sokkolták az állítások.

„Ezek új információk, amelyek alapján elkezdhetünk egy vizsgálatot és a bizonyítékok feltárását. Amennyiben megvannak a bizonyítékok, lefolytatunk azonnal egy eljárást az etikai kódexet megsértők ellen" – reagált egy zürichi sajtótájékoztatón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik