FIFA: elutasították a Chelsea fellebbezését, érvényben marad a kizárás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.08. 13:40
Elutasította a Chelsea fellebbezését a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), így az angol klub a következő két átigazolási időszakban, vagyis 2020 nyaráig nem regisztrálhat új játékosokat a keretébe. A londoniak hivatalos közleményben jelezték, nem hagyják annyiban az ügyet, a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulnak.

A Chelsea februárban azért kapott egy évre szóló eltiltást, mert a FIFA szerint 29 esetben vétett a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen, illetve számos szabálytalanságot követett el a regisztrációs eljárásban. A „kékeknek” mellékbüntetésként 600 ezer svájci frankot (168 millió forint) is fizetniük kell, és a helyzet rendezésére akkor három hónapot kaptak.februárban azért kapott egy évre szóló eltiltást, mert a FIFA szerint 29 esetben vétett a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen, illetve számos szabálytalanságot követett el a regisztrációs eljárásban. A „kékeknek” mellékbüntetésként 600 ezer svájci frankot (168 millió forint) is fizetniük kell, és a helyzet rendezésére akkor három hónapot kaptak.

A FIFA egyúttal az angol tagszövetséget is elmarasztalta, 510 ezer svájci frankos bírságot rótt ki rá, és hat hónapot adott arra, hogy tegye világossá, illetve rendezze a kiskorúak nemzetközi átigazolására vonatkozó szabályozását.

A nemzetközi szövetség hasonló érveléssel a Real Madridot és az Atlético Madridot is megbüntette 2016 januárjában. Előbbinek a CAS-nál sikerült elérnie a határozat felfüggesztését, utóbbinak viszont 2018 januárjáig érvényben maradt az átigazolásokból történt kizárása.

A Barcelonát 2014-ben hasonló okból szintén két időszakra zárták ki az átigazolásból.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik