FFT: öngyilkossági kísérletéről is vallott a Watford korábbi támadója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.27. 19:43
null
Öngyilkossági kísérletéről is vallott a Watford korábbi támadója
Marvin Sordell síkra szállt amellett, hogy alakuljon ki párbeszéd a futballistákat érintő depresszióról.



– Még fiatal vagy, miért döntöttél úgy a nyáron, hogy befejezed?
– Szerettem volna továbblépni, és a feleségem is akarta. Hiába vagyok még csak huszonnyolc éves, már régóta focizom, és elég volt a profi játékból. Ez a szakma tele van stresszel és nyomással. Az ipar sokat kivesz bárkiből, belőlem is kivett. Könnyű volt meghoznom a döntést a saját mentális épségem megőrzése érdekében.

– Hol élvezted a legjobban a futballt?
– Egyértelműen a Watfordban, ahol elérkezett az áttörés. Nagyon fiatalok voltunk, és a Watford is más csapat volt, mint most. Nem volt sok pénz, így az akadémiáról kikerülő fiatalokra helyezte a hangsúlyt, valamint ingyen szerzett meg játékosokat, vagy kölcsönbe vette őket. Nem volt nagy a nyomás, nem volt előírás, hogy minden egyes mérkőzést megnyerjünk, inkább csak szerettük volna túlélni a Championshipet.

– Megváltoztatta a játékhoz való viszonyod, hogy profi lettél?
– Igen, és egyértelműen rosszabb lett. A mai napig nagyon szeretem a labdarúgást, de már másképp. Minden összefüggését látom. Tudom, mi benne a jó, a rossz és a csúf. Az már elment, amit gyerekként éreztem. Ha egy klub játékosa vagy, az már politika, taktikáznod kell, odadörgölőzni egyesekhez. Maga a futball egészen csekély része a profi munkának.

– Korábban már beszéltél az öngyilkossági kísérletedről. Most hogyan látod az esetet?
– Azt hiszem, belekerültem abba a spirálba, ahonnan már csak lefelé vezetett út. Nem tettem semmit azért, hogy segítséget kapjak, vagy változtassak a helyzetemen. Nagy szerencsém van, hogy nem sikerült, és végül rengeteg segítséget kaptam és kapok most is sokaktól. Összeszedtem magam, és végre el tudtam mondani, mit érzek. Verseket kezdtem írni, miután elolvastam Tony Welsh-től a Sex & Love & Rock&Roll-t. Amit írt, zene volt a füleimnek. Valami hasonlót akartam én is. Belevágtam, és rájöttem, így tudom a leghatékonyabban felszínre hozni az érzelmeimet.

– Milyen reakciókat kaptál, amikor a nyilvánosság elé tártad, hogy depressziós vagy?
– Teljes mértékben pozitívakat. Többen elmondták, miattam döntöttek úgy, hogy hasonlóképpen cselekednek. Sokan meglepődtek, de a végkicsengés jó volt. A csapattársaim is mellettem álltak. Azóta nagyon sokan léptek velem kapcsolatba. Arra buzdítottam mindenkit, hogy beszélgessenek el a barátaikkal és a családtagjaikkal.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik