FFT: miért bukott el az angol aranygeneráció?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.27. 17:11
A FourFourTwo magazin népszerű, Kérdezd meg pacekba! című rovatának ezúttal Emile Heskey volt a vendége. Az olvasók alaposan ki is faggatták az angol válogatott korábbi óriását.

 

 

Néhány részlet a nagyinterjúból:

– Mekkora szerepet játszott a döntésedben, hogy Michael Owen várt rád a Liverpoolnál? Sokat voltatok együtt a pályán kívül is?(Donald Cross, Facebook)
– Csodálatos volt, hogy hozzá társulhattam, az U18-as válogatottban már jók voltunk együtt. Ez aztán a felnőtt válogatottban is így volt. Nyilván mindkettőnknek jól jött, hogy klubszinten is együtt folytathatjuk. (FFT: Szerinted mitől működött ilyen jól?) Őszintén szólva nem tudom, egyszerűen csak működött. Akkoriban divat volt a nagy ember-kis ember páros. Mindketten gyorsak voltunk, én erősebb, ő termékenyebb. A pályán kívül nem sokat voltunk együtt.

– A Leicesternél örökre hálásak lesznek, hogy 2002-ben tízezer fontot adtál a klub megmentésére. Miért döntöttél így?(Louise Tucker, Leicester)
– Ha nem volna a Leicester, nem volna Emile Heskey sem. Így láttam, és azért nagyon szerettem volna segíteni. Amikor Gary Lineker összehívta a konzorciumot, azt gondoltam magamban, miért is ne, és adtam bele pénzt. Nagyon nagy örömömre szolgál, hogy a klub azóta is teljesen rendben van.

– Ki a mindenkori kedvenc csatártársad? (Roxanne Griffith, Twitter)
– Mindenképpen Michael Owen. Csodálatosan megértettük egymást a pályán, ilyen mással nem volt. Nagyon szerettem még Nicolas Anelkát a Liverpoolban. Csodálatos játékos volt. Nem tudom megmondani, miért nem szerződtették őt állandóra a PSG-ből. Végül El Hadji Diouf került oda a Lensből.

– Fabio Capello idején kicsit feltámadtál a válogatottban. Miért? Mi a véleményed róla? (David Ross, Facebook)
– Capello jó szövetségi kapitány volt. Sokan nem szerették a szigorúsága miatt, ami engem nem zavart. Szeretem a szabályokat, legalább mindenki tudja, hol van. Sok minden megváltozott a labdarúgásban akkoriban. Mindenki diktálni akart, különösen a játékosok, ő meg nem volt hozzászokva ehhez. Senki sem volt ellenséges vele, ilyesmit nem tapasztaltam, de nem ragadott magával az a társaság. A média azt írta, hogy 2010-ben volt egy csapattalálkozó a világbajnokságon, én meg azt kerestem, engem vajon ki hívott meg. Nem folytam bele a politikába.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik