FFT: mi lett az angolok aranygenerációjával?

Vágólapra másolva!
2020.06.27. 20:25
A legígéretesebb angol játékosok alkotta válogatottól egy évtizeden át várták, hogy trófeát hozzon haza, de sorra kudarcot vallott. Bemutatjuk a labdarúgók útját, amit heves médiaérdeklődés, hamis sejkek és szédítő nők kísértek.

Hiába a Beckham, Lampard, Gerrard és Scholes alkotta középpályás alakulat, Anglia Rooney nélkül nem tudott felülkerekedni a portugálokon a 2004-es Európa-bajnokságon. Mivel Eriksson ragaszkodott a 4–4–2-es felálláshoz, annak ellenére, hogy Lampard és Gerrard nehézkesen boldogult együtt, az eredeti posztjától megfosztott Scholes a mérkőzés másnapján, 29 évesen visszavonult a válogatottságtól.

„Talán ez a momentum a kulcs az aranygeneráció bukásának megértéshez – mondja Winter. – Scholes volt a csapat legjobbja. Ilyen tehetséggel a trófeákat kellene felhalmozni. Ehelyett ő Portugáliából hazafelé jövet, még a repülőgépen bejelentette a visszavonulását.”

A játékosok és a sajtó viszonya mélypontra süllyedt, több angol futballista gondolatait még a meccsek előtt is a sajtó kötötte le. És a nagy reményekkel induló évtized csúfos kudarccal ért véget.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik