FFT: „Hitelkártyás huligánok” – amikor az angol WAGS-csapat letarolta Németországot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.13. 16:58
Jöttek, költöttek, imádták a törődést: az angol válogatott női hozzátartozói három héten át féktelenül buliztak Baden-Badenben a 2006-os világbajnokság alatt. De vajon tényleg rajtuk múlt a vb-szereplés? A FFT beveszi magát a Fekete-erdőbe.

2006. július 2. hajnalán, Baden-Baden egyik szállodájának bárjában iszogató angol társaság összefutott egy német férfival, aki még náluk is mérgesebb volt, pedig Portugália akkor ejtette ki Angliát tizenegyesekkel.

„A Garibaldi's bár vezető pultosa volt. Részegen, vigasztalhatatlanul zokogott – emlékszik vissza Andy Lines újságíró. – Egyikünk átkarolta, és vigasztalta, hogy nincs veszve minden, de őt nem annyira Anglia érdekelte. Felsóhajtott: »Vége életem legjobb három hetének. Ilyen nem lesz többé soha.«”

Talán emlékszünk még a címlapokra. Victoria Beckham állítólag hatvan napszemüveget vett. Több üveg Veuve Clicquot pezsgőt ittak szívószállal. Egyórás vásárlás 57 ezer fontért. Elen Rives, Frank Lampard barátnője őszinte szavakat váltott a német szurkolókkal. A barack-bellini koktélok. Carly Zucker, Joe Cole partnerének rövid felbukkanása bulvárhősként, kora reggeli haspólós kocogásai kapcsán.

Lehet, hogy a másnaposság is ismerős. „Kicsit nagy lett a cirkusz körülöttünk – mondta Rio Ferdinand 2008-ban. – A futball majdhogynem másodlagossá vált az események sodrában. Az emberek többet foglalkoztak azzal, ki milyen ruhát vett fel, és hova ment, mint az angol válogatottal.”

Az egész David Beckham ötletével kezdődött...

Az angol válogatott női hozzátartozóinak németországi tivornyáiról, féktelen költekezéséről és a 2006-os vb-re gyakorolt hatásáról szóló szórakoztató cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik