FFT: Az első félidő után azt hittük, vége van – nagyinterjú Djibril Cissével

Vágólapra másolva!
2020.10.12. 10:46
null
Extravagáns. Csilivili. Alsónemű – Djibril Cissé (Fotó: AFP)
„Roy Keane üvöltözött velem az öltözőben. Tizenöt évvel vetett vissza a fejlődésben, de azért szerettem őt.” Djibril Cissé az FFT olvasóinak kérdéseire válaszolt.

 

Extravagáns. Csilivili. Alsónemű. Ezek a szavak nem sűrűn bukkannak fel a FourFourTwo olvasóinak kérdéseiben, de eddig nem is Djibril Cissével beszélgettünk.

A divatdiktátor és egykori – talán nem is annyira egykori, a végén majd kiderül – csatár szép pályafutást tudhat maga mögött, amellyel hírnevet szerzett magának Franciaországban, Görögországban és Angliában. Sikerei közt ott van az a bizonyos BL-győzelem 2005-ben a Milan ellen.

A szurkolók valószínűleg inkább emlékeznek majd a színes frizurákra, a divatos megoldásokra, a drága autókra, a tetoválásokra és a nem mindennapi arcszőrzetre vele kapcsolatban. Pedig nyugodtan emlékezhetnek a gólokra is, amelyekből 280 született húsz év leforgása alatt. Hiába minden külcsín, Cissé nagyon komolyan vette a labdarúgást. Alig töltünk el egy órát a társaságában, de már látjuk, mennyire szenvedélyes, elkötelezett és összeszedett futballista. Akármerre indult, akármerre járt, mindig az foglalkoztatta, hogy szép legyen a játék, és jöjjenek a gólok.

Most pedig csak az FFT olvasóinak kérdéseire koncentrál. A teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik