HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.03.16 18:12

FFT: a világ legjobb védője, aki megváltoztatta a Liverpoolt

A Liverpool jövője narancssárga, és ez Virgil van Dijknak köszönhető. A „vörösök” már egy évvel az után esélyesek a bajnoki címre, hogy a holland védő megjelent náluk.

 

Virgil van Dijk életében először félt. Nagyon félt. A 193 centiméter magas, tiszta izom fiú feküdt a kórházi ágyon, miközben csövek lógtak ki belőle. A Groningen 20 éves ígéretes középhátvédje már egy hete nem érezte jól magát, de nem vette komolyan a betegségét.

Emiatt további egy hetet kórházban töltött. A vakbele 2012 áprilisában, éppen bolondok napján gyulladt be, és hashártyagyulladástól, illetve vesefertőzéstől egyaránt szenvedett. Azonnali, életmentő beavatkozásra volt szükség.

„Mindenre emlékszem – mondja majd hét évvel később a Liverpool edzőpályáján. Egy pillanatra megáll, és azt fürkészi, valóban figyelünk-e rá. – Nem fogok hazudni, valóban nagyon féltem, akár meg is halhattam volna.”

Mostanában mindenki arról beszél, micsoda verseny zajlik a Premier League bajnoki címéért, ilyen izgalmas és kiélezett vetélkedés már évek óta nem volt. Pedig nem ez az igazi kérdés. Az igazi kérdések akkor adódnak, amikor fekszel a kórházban, és a jövőd miatt aggódsz. Még csak nem is az a legfontosabb, hogy rúghatsz-e még valaha labdába, sokkal inkább az, hogy életben maradsz-e.

Ehhez képest az, hogy te leszel-e az Év labdarúgója, vagy hogy a Liverpool 29 év után megnyeri-e újra a bajnokságot, szinte már részletkérdés. Talán érthető, miért olyan könnyed Virgil van Dijk.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

 

2019.03.17 22:08:47

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hiába gondolja a britek jelentős része: a Premier League üvegbúra alatt működik és érinthetetlen,a világ legjobb futballbajnokságára is hatással lesz, amikor az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót. Csak a mértékét nem tudni.

2019.03.14 09:15:54

Angol labdarúgás PÓR KÁROLY

A PL szigorú elvárásokhoz köti a támogatásait – íme, a sosem látott sikereket eredményező angol U-koncepció.

2019.03.10 14:36:25

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United sorozatban kilenc idegenbeli siker után talált legyőzőre.

2019.03.02 13:16:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Ramsey szép góljára egy leshelyzet után befújt tizenegyesből felelt Kane, majd jött a dráma.

2019.02.28 23:08:02

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Amióta a labdarúgás egyéni sportág lett, a futballisták pontosan tudják, hogy hozzájuk hasonlóan az edző is csak egy a versenyzők közül.