FFT: a Southampton-módszer, avagy ez ám az akadémia!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.17. 14:17
Néha az a benyomásunk, hogy a futballistáknak fogalmuk sincs arról, mit jelent iskolába járni. A Szentek akadémiáján járva a FourFourTwo gyorsan megbizonyosodott arról, hogy egyes csapatoknál éppen olyan komolyan veszik az osztálytermi munkát, mint a küzdelmet a pályán.

A Southampton edzőcentruma, a Staplewood szürke és egyhangú osztálytermei felidézik a múltat, ugyanakkor bepillantást engednek a jövő iskolájába.

Luke Shaw, Calum Chambers és James Ward-Prowse ezekben a termekben készültek fel a középiskolai tanulmányaikat lezáró vizsgáikra, miközben arról álmodoztak, hogy egyszer ők lesznek a csapat sztárjai. Mindhárman a „Southampton-módszer” szerint tanultak: az elnevezés az akadémia labdarúgás és oktatás iránti elhivatottságát tükrözi, és igazi koncepció húzódik mögötte.

Chambers kiváló eredményekkel fejezte be tanulmányait, az akadémia emblematikus alakja mégis Ward-Prowse. Tizenhat évesen debütált az első csapatban, de közben olyan sikerrel végezte az iskolát, hogy a legjobb egyetemek egyikére nyert felvételt. A cél az, hogy ilyen játékosok kerüljenek ki a Southampton akadémiájáról.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik