FFT: a pökhendi zseni, aki 13 évesen már gesztenyével dekázott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.28. 11:08
null
Glenn Hoddle
Luxusjátékos vagy zseniális középpályás? Gőgös, népszerűtlen menedzser vagy korát megelőző, úttörő edző? Glenn Hoddle, a kétjobblábas tehetség feltűnése óta megosztó személyiség, pedig azóta átélt már mindent: sikereket, botrányokat, sőt a halál szele is megcsapta. Megkértük Hoddle-t, segítsen fényt deríteni néhány homályos pontra.

 

Sokszor néhány másodperc is elég ahhoz, hogy megszeressünk egy játékost. Glenn Hoddle-nek ennyi sem kellett. Tizenhét évesen úgy vette le egyik lábbal a labdát, hogy az azonnal a másik lábán volt, és a következő pillanatban már ívelte is a pálya túlfelén felfutó társának.

Hogy melyik Tottenham-játékos várt a labdára, azt már el is felejtettük: Jimmy Neighbour az egyik szélen, Ralph Coates a másikon vagy Steve Perryman középen. Hogy sikeres volt-e a támadás, arra sem emlékszünk már, a lényeg az angol futball legújabb csillagának gyönyörűségesen egyszerű passza volt. Az is biztos, hogy bárki kapta meg a labdát, nem volt gondja vele. Hoddle már kiskölyökként is úgy tudta gyorsításra vagy lassításra, megállásra vagy irányváltásra késztetni, mintha csak egy drónt vezérelne.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik