FFT: a kapus, aki megtörte az angol tizenegyespárbaj-átkot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.06. 19:23
Jordan Pickford nincs híján az önbizalomnak. Az sem zavarta, hogy a csapattársai az északkeleties tájszólásával heccelik. Vagy hogy neki kellett megtörnie a válogatott tizenegyespárbaj-átkát...

 

PICKFORD, TE GYÖNYÖRŰ, TE GYÖNYÖRŰ!!! – üvöltötte torka­szakadtából félmeztelenül a telefonja kamerájába Ross Kemp, a közismert angol szappanopera-színész és riporter, ahogy a világbajnokság alatt élőben osztotta meg Instagramon az élményeit.

Három héttel korábban Jordan Pickford még nem is játszott nemzetközi tétmérkőzést. Azóta persze minden megváltozott. Aki egy színészből lett oknyomozó riportert is képes ilyen őrjöngésbe hajszolni, az nagy sikereket ért el.

Országszerte rengetegen reagáltak hasonlóképpen. Mindenki tudja, mit tett Pickford tavaly nyáron, ő pedig végképp nem fogja elfelejteni.

„Hihetetlen volt” – mondja a huszonnégy éves kapus, ahogy belefogunk a beszélgetésbe az Everton edzőpályája mellett. Micsoda másfél év!

A 2016–2017-es idény végén még egészen máshogy állt a helyzet. Pickford dühében a gyepet püfölte, miután Josh King góljával a Sunderland kiesett a Premier League-ből.

A Fekete Macskáknak csak huszonnégy pontot sikerült összeszedniük, de a fiatal kapus így is lenyűgözött mindenkit, és helyet kapott a válogatottban.

Akkora volt iránta az érdeklődés, hogy ő maga nem is esett ki az első osztályból. Az Everton júniusban 25 millió fontot ajánlott fel érte, amiből végül 30 lett. Nem volt még ilyen drága angol kapus...

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik