Fergusonékat tilos volt Rooneyról kérdezni

Vágólapra másolva!
2010.10.18. 16:42
null
Rooney sorsa továbbra is kérdéses (Fotó: Action Images)
Egybehangzó brit lapértesülések szerint erősen kétséges Wayne Rooney jövője a Manchester Unitednél, mivel az angol válogatott támadó vonakodik aláírni új, meghosszabbított szerződését a klubbal. A „vörös ördögök” vezetői azonban nem voltak hajlandóak nyilatkozni az ügyről, Sir Alex Fergusont tilos volt a támadóról kérdezni mai sajtótájékoztatóján.

Ma reggel robbant a bomba Angliában: több brit napilap is arról számolt be, hogy Wayne Rooney nem akarja meghosszabbítani 2012-ben lejáró szerződését a Manchester Uniteddel, és a Daily Mail szerint a csatár angol válogatott társainak is elmondta, hogy távozni akar a „vörös ördögöktől”.

A nap folyamán aztán több neves angol napilap internetes kiadása is megerősítette, hogy igaz lehet a pletyka: többek között a Sky Sports, a Press Association hírügynökség és Guardian is arról írt, hogy erősen kétséges Rooney jövője a klubnál.

A brit lapok abban reménykedtek, hogy a kora délután folyamán Sir Alex Ferguson menedzser választ ad a felvetődő kérdésekre, mivel a szakember David Gill ügyvezető és Ryan Giggs társaságában sajtótájékoztatót tartott az MU UNICEF-fel kötött megállapodásának kapcsán.

Ám a szervezők nyomatékosan kérték a népes újságíróhadat, hogy ne tegyenek fel kérdést Rooney ügyével kapcsolatban. Néhány zsurnaliszta aztán az eseményt követően próbált beszélni a menedzserrel, de Ferguson sietve távozott a helyszínről.

Az angol sajtó egyébként azt tartotta a legvalószínűbbnek, hogy a Real Madrid próbálja megszerezni a támadót januárban (felvetődött az is, hogy Karim Benzemáért plusz készpénzért, állítólag 57 millió euróért cserébe), de a Manchester United erre csak annyit reagált, hogy „képtelenség”, és Jorge Valdano, a spanyol klub általános igazgatója is úgy nyilatkozott, nem lesz játékosmozgás a télen, bár a nyári tervekről még nem alkotott véleményt.

Mint ismeretes, Rooney prostituáltbotránya óta kevés játéklehetőséget kap az MU-nál, és a csatár a napokban úgy nyilatkozott, hogy – Ferguson állításával ellentétben – nem sérülés miatt maradt ki a Valencia elleni Bajnokok Ligája-, illetve a Sunderland elleni Premier League-találkozó keretéből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik