Ferguson: Redknapp lenne a legjobb választás

Vágólapra másolva!
2012.02.10. 17:56
null
Ferguson szerint Redknappnek (jobbra) nem lenne könnyű <br />összeegyeztetnie a Tottenham és az angol válogatott körüli<br />teendőket (Fotó: Action Images)
Címkék
Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson úgy véli, a Tottenhamet irányító Harry Redknapp lenne a legalkalmasabb, hogy betöltse az angol válogatott szövetségi kapitányi tisztségét.
Fabio Capello szerdai lemondása után átmenetileg Stuart Pearce vezeti majd a „háromoroszlánosokat” (a Hollandia elleni felkészülési mérkőzésen), a hosszú távú megoldásról azonban még nem született döntés. A legesélyesebbnek vélt Harry Redknapp mellett most Ferguson kardoskodott egy kicsit:

„Nincs kétség afelől, hogy Harry Redknapp a legjobb ember erre a posztra – nyilatkozta Sir Alex Ferguson. – Megvan a szükséges tudása, tapasztalata és megfelelő a személyisége. Redknapp minden klubja helyzetét jobbá tette, ő a megfelelő választás.”

„A legjobb embert kell megszerezni, aki a legjobb képességekkel rendelkezik, egy fiatal edzőnek nincs esélye” – tette hozzá a skót menedzser, aki szerint az 1961 óta első bajnoki címére hajtó Tottenham és az angol válogatott egyidejű irányítása nagyon nehéz feladat lenne.

„Korábban én már kipróbáltam Skóciával Mexikóban, nagyon nehéznek találtam” – utalt az 1986-os világbajnokságra Ferguson, amikor az Aberdeen menedzsereként Jock Stein halála után átvette a szövetségi kapitányi tisztséget is.

Az angol válogatottal kapcsolatban megszólalt a 2001 és 2006 között a Manchester Unitedet erősítő, 70-szeres holland válogatott támadó, Ruud van Nistelrooy is. A 219 manchesteri fellépésén 150-szer eredményes csatár úgy véli, ez a helyzet nagyon rosszul érinti a „háromoroszlánosokat”, ám ettől függetlenül esélyesként kezeli őket.

„Amikor hallottam, hogy mi történt, nem akartam hinni a fülemnek – kezdte Ruud van Nistelrooy. – Azt hittem, hogy csak egy kacsa, de aztán megerősítették a híreket.”

„Jól ismerem az angol futballt, és biztos vagyok benne, hogy nagy felfordulás lesz, mert három hónappal az Európa-bajnokság előtt távozni nagyon komoly dolog – tette hozzá a holland támadó. – Capello számára nagyon fontos a csapatkapitányi poszt, mindig olyan játékosokat keres, akik viszonyítási alapot képeznek és karizmatikus egyéniségek. Ha az FA meg akarta változtatni a döntését, akkor nem lep meg a reakciója.”

„Ez nem jó hír Anglia számára az Eb előtt: új szövetségi kapitány érkezik, új ötletekkel és talán új játékosokkal képzeli el a csapatot. Mindenesetre Anglia a kontinensviadal egyik esélyese, már csak a múltja és a játékosok képességei miatt is” – zárta gondolait Van Nistelrooy.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik