Ferguson: „Nem értem, ott történt az orra előtt”

Vágólapra másolva!
2010.04.03. 21:21
null
Didier Drogba a később döntőnek bizonyuló második Chelsea-gólt lövi (Fotó: Action Images)
Ahogyan várható volt, Sir Alex Ferguson nem hagyta szó nélkül Didier Drogba leshelyzetből szerzett gólját, amely végül döntőnek bizonyult a szombat kora délután vívott, 2–1-es vendéggyőzelmet hozó Manchester United–Chelsea angol élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen. Az MU menedzsere nemcsak kritizált, hanem elismerte, hogy immár a Chelsea kezében van a bajnoki cím sorsa.

Mint arról korábban beszámoltunk, a csereként beálló Didier Drogba lesről indulva szerezte meg a Chelsea második gólját a szombat kora délutáni manchesteri mérkőzésen. A folytatásban a Manchester United szépített, ám egyenlítenie nem sikerült, így a forduló előtti egypontos előnye kétpontos hátránnyá változott londoni vetélytársával szemben.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Premier League 2009-2010-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Egyvalamit képtelen vagyok megérteni: hogy az egész az asszisztens orra előtt történt – utalt Sir Alex Ferguson az elefántcsontparti támadó góljára. – Vonalban állt, senki sem takarta el a kilátást, mégis rosszul döntött. Egy ilyen szintű mérkőzésen minőségi játékvezetőkre van szükség, a mai küldés nem ilyen volt. Gyenge, gyenge produkció volt."

Már a mérkőzés előtt kerekedett némi polémia abból, hogy Mike Deant jelölték játékvezetőnek. Martin Olsson, a Blackburn játékosa a napokban beismerte: mivel Dean híres arról, hogy előszeretettel ítél büntetőt, ő is műeséssel próbálkozott a Burnley ellen a múlt héten. Sikerrel járt, csapata a megadott tizenegyessel nyert 1–0-ra…

„Amikor láttam, hogy Mike Dean lesz a játékvezető, be kell vallanom, aggódni kezdtem. Deannek sok kritikusa van, de én most nem szeretnék bemenni ebbe az utcába. Ebben az idényben a Chelsea ellen valahogy nincs szerencsénk a játékvezetőkkel, hiszen a Stamford Bridge-en is volt okunk panaszra" – mondta Sir Alex, emlékeztetve az őszi mérkőzésre (0–1).

Ferguson ugyanakkor elismerte, csapata nehezen lendült játékba, s az első félidőben sokkal jobb volt az ellenfél. A második játékrészben látottakkal már elégedett volt a menedzser, de a szerencse – véli – ezúttal elpártolt csapatától.

„Felesleges lenne vitatni, pillanatnyilag a Chelsea kezében van a kormány – tért át Ferguson a bajnoki esélyekre. – Két pont az előnye előttünk, jobb a gólkülönbsége, és mindössze öt forduló van hátra. Biztos vagyok benne, hogy talpra állunk, csakhogy hiába nyerjük meg esetleg mind az öt hátralévő mérkőzésünket, ha a Chelsea sem hibázik, az övé az aranyérem."

A brit kommentárok úgy vélik: Carlo Ancelotti tizenkilencre kért lapot – és bejött neki. A Chelsea olasz szakvezetője meglepetésre nem jelölte a kezdő tizenegybe csapata gólzsákját, Didier Drogbát, hanem az Aston Villa ellen hetet vágó támadóknak szavazott bizalmat, és az eredmény őt igazolja.

„Drogba még mindig nem volt százszázalékos állapotban, ezért a padra ültettem, de azzal az elgondolással, hogy a hajrában, amikor kulcsfontosságú lesz a frissesség, mindenképpen pályára küldöm. Most ő játszott harminc percet, legközelebb talán neki jut hatvan, és Anelkának harminc" – érzékeltette a tréner, milyen irigylésre méltó arzenál áll a rendelkezésére.

Drogba lesgóljáról Ancelotti a következőket mondta:

„Hogy mi a véleményem a játékvezetőről? Az idény során egyszer sem foglalkoztam a bíráskodással, és most sem fogok. Az a les, amit az asszisztens a zászlajával beint, mint ahogyan a tizenegyes is az, amit a játékvezető megítél. Nem szeretnék ezzel foglalkozni. Boldog vagyok, hogy labda nélkül is nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, és hogy a nehéz második félidőben is helytálltunk."

Az olasz szakember végül kijelentette: a szombat még a jogos örömé, a folytatás azonban ismét a kemény munkáé, ugyanis a manchesteri győzelemmel „még semmi sem dőlt el", hiszen csapatára egyebek mellett a Tottenham és a Liverpool elleni rangadó vár, egyaránt idegenben.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik