Ferguson: Giggsnek kellett volna lőnie a büntetőt

Vágólapra másolva!
2010.08.23. 12:19
null
Nani hibája „végzetesnek" bizonyult a United szempontjából (Fotó: Action Images)
Sir Alex Ferguson igencsak frusztrált volt a Fulham–Manchester United (2–2) mérkőzés után, mivel meglátása szerint csapata óriási lehetőséget szalasztott el. Mint ismert, a vendégek 2–1-es vezetésüknél a 87. percben büntetőt hibáztak, majd a 90. percben a Fulham kiegyenlített. Ferguson szerint nem Naninak, hanem Ryan Giggsnek kellett volna a tizenegyest lőnie.

Nem játszott jól a Manchester United, ám a 87. percben nyeregben érezhették magukat a „vörös ördögök" szurkolói, mivel csapatuk 2–1-re vezetett és tizenegyest lőhetett. Nani állt a labda mögé, lövését azonban David Stockdale kivédte, a feldobódott hazaiak pedig a 90. percben megszerezték az egyenlítő gólt – Brede Hangeland talált be, akinek öngóljával a United 1–1-nél újra megszerezte a vezetést.

„Ha ilyen lehetőséghez jutsz, hogy egy tizenegyessel eldöntheted a mérkőzést, akkor élned kell vele – magyarázta Ferguson az MU televíziós csatornájának. – Mi azonban nem így tettünk, az ellenfél vérszemet kapott, szurkolói feléledtek, és végül a hazaiak megszerezték az egyenlítő gólt."

„Úgy gondolom, Ryannek kellett volna elvállalnia – utalt a skót mester a kihagyott tizenegyesre. – Legutóbb a Tottenham ellen hazai pályán két büntetőt is értékesített, pedig Nani is a pályán volt akkor. Talán most is Ryannek kellett volna lőnie."

„Sosem jó dolog buta módon pontokat elhullajtani, márpedig velünk ma ez történt. Amikor újra megszereztük a vezetést, azt hittem, „megmenekültünk", de három perccel a vége előtt nem zártuk le a meccset, kihagytuk a tizenegyest – folytatta Ferguson, aki sportszerűen elismerte, hogy nem igazán érdemelték volna meg a győzelmet. – Ha őszinték akarunk lenni, akkor be kell látnunk, hogy a Fulham jobb volt a második félidőben, nem szolgáltunk rá, hogy egy egy után újra előnybe kerüljünk. Ellenfelünk sok problémát okozott nekünk, különösen Bobby Zamora, aki remekül játszott."

Talán más lett volna a találkozó végeredménye, ha Wayne Rooney pályára léphet.

„Wayne elkapott egy vírust. A meccs előtti nap dőlt ki, huszonnégy óra egyszerűen kevés volt arra, hogy rendbe jöjjön" – beszélt Ferguson angol támadójáról, akinek távollétében a Manchester United a Berbatov, Chicharito csatárduóval kezdett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik