Ferguson: David Luiz olyan volt, mint a Hattyú halálát játszó balett-táncos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.06. 13:01
null
David Luiz Ryan Giggs mellett sem nagyon állt meg a lábán (Fotó: Action Images)
Sir Alex Ferguson szerint a vasárnapi Manchester United–Chelsea bajnokin magát feldobva Rafael kiállítását elérő David Luiz úgy esett el, mint „a Hattyú halálát játszó balett-táncos”, az pedig, hogy nevetett honfitársa kiállításakor, arra utal, hogy rossz sportember. Rafael Benítez és a Chelsea már arra készül, hogy szerdán a Tottenham legyőzésével szinte biztossá tegye BL-szereplését.

A Chelsea vasárnap Juan Mata Phil Joneson megpattanó lövésével 1–0-ra legyőzte a Manchester Unitedot, így megőrizte harmadik helyét a szombaton a QPR-t legyőző Arsenal és a Southampton felett diadalmaskodó Tottenham előtt. A bajnoki címét korábban biztossá tevő United számára nem volt tétje a meccsnek, Sir Alex Ferguson nem is elsősorban a vereség miatt kesergett, hanem dühös volt David Luizra, a londoniak brazil védőjére, aki az utolsó percekben kiharcolta Rafael kiállítását, majd mosolyogva kelt fel a gyepről.

„Ez a kiállítás egyértelműen egy nagy alakítás eredménye volt – mondta Fergudon. – Luiz feldobta magát, és ezt megette a bíró. Pedig előtte kétszer is odakönyökölt Rafaelnek, aki ezt követően sem hagyta magát, odarúgott. Luiz megúszta a könyökléseit, de aztán feldobta magát, mint a Hattyú halálát alakító balett-táncos, és a bírót ez hatotta meg leginkább. Mindig a reakciót torolják meg a játékvezetők, de igazán az bosszantott, hogy utána a földön fekve mosolygott. Milyen sportember az ilyen?”

A 3–5. HELYÉRT FOLYÓ VERSENYFUTÁS
Chelsea 35 20 8 7 69–35 +34 68
Arsenal 36 19 10 7 67–36 +31 67
Tottenham 35 19 8 8 61–43 +18 65
A HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEK
Chelsea Tottenham (o), Aston Villa (i) Everton (o)
Arsenal
Wigan (o), Newcastle (i)
Tottenham Chelsea (i), Stoke City (i), Sunderland (o)

Rafael Benítez, a Chelsea megbízott menedzsere nem foglalt állást a kiállításról.

„Nem láttam az esetet, sem a videofelvételeket, mit is mondhatnék? Legalább 200 hasonló eset történik egy fordulóban” – mondta Benítez.

Rafael hárommeccses eltiltásra számíthat, hiszen veszélyes játékért azonnali piros lapot kapott, így a szezonja véget ér. Ferguson szerint azonban, bár nem dicsérte meg játékosát, nem ennyire súlyos az eset.

„Nem volt veszélyes játék Rafaeltől, valóban elborult, de a piros lapot az a színjáték idézte elő, amelyet sokszor láthatunk ezeknél az európai, külföldi és dél-amerikai játékosoknál” – sorolta Ferguson, kiosztva szinte mindenkit, aki nem brit.

Ugyanakkor elismerte, játékosai a hajrában nehezebben pörögnek fel egy-egy meccsre így, hogy már nincs tét a bajnoki cím megnyerése után („Az Arsenal elleni meccsünk volt az utolsó, amelyet padlógázzal teljesítettünk, és ez érthető is.”). A Chelsea azonban még versenyt fut az Arsenallal és a Tottenhammel a BL-főtáblát jelentő 3. és a BL-selejtezőt érő 4. helyért. Szerdán éppen a Spurst fogadják a „kékek”, s győzelmükkel szinte biztossá teszik visszatérésüket az első számú európai sorozatba.

„A saját kezünkbe vettük a sorsunkat, most az a legfontosabb, hogy megőrizzük a helyezésünket. Minden meccs felér egy döntővel, a szerdai a Tottenham ellen ténylegesen az is lesz. A gólkülönbségünk sokkal jobb, így ha azt megnyerjük, talán megnyugodhatunk” – mondta Benítez.

A RAFAEL KONTRA DAVID LUIZ ESET VASÁRNAPRÓL

FERGUSON CAMILLE SAINT-SAËNS BALETTJÉHEZ HASONLÍTOTTA DAVID LUIZ ESÉSÉT: MAJA PLISZECKAJA 1975-ÖS ALAKÍTÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik