HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.01.12 21:02 Frissítve: 2014.12.10 01:45

Ferguson: A PL-nek kell a téli szünet

A Manchester United labdarúgócsapatának szakvezetője, Sir Alex Ferguson szerint a Premier League-ben is be kellene vezetni a téli szünetet, mint a többi nagy európai bajnokságban.

HIRDETÉS
Sir Alex Ferguson nem szereti a hideget (fotó: Reuters)
Sir Alex Ferguson szerint a csapatoknak szükségük van a pihenőre (fotó: Reuters)

 

Kritizálta az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának, a Premier League-nek a lebonyolítását Sir Alex Ferguson, a Manchester United szakvezetője.

A skót szakvezető a dohai edzőtáborban beszélt arról, hogy játékosainak három meccset kell játszaniuk nyolc nap alatt a fagytól rosszabb pályákon, emiatt jóval nagyobb a sérülésveszély.

„A tapasztalat mondatja velem, hogy ebben az időszakban nem lehet szerda-szombat ritmusban játszatni a csapatokat. Sokkal nehezebb futballozni a fagyott pályákon és hidegben. Decemberben kellene egy pihenő."

Ferguson hozzátette, a téli szünet alatt a játékosok is felgyógyulnának a kisebb sérüléseikből, illetve az edzőknek is járna egy kis úgynevezett „felfrissülés".

„Miért nem májusban játsszuk le azokat a meccseket, amiket eredetileg januárban kellene? Ezt minden edző támogatja, igaz, senki nem mondja ki."

A 68 éves skót elmondta, hiába van közel negyedszázada a Manchester Unitednél, még mindig érzi a motivációt.

„Ha edző vagy ebben az életkorban, jó egészségnek kell, hogy örvendj. A kritikák ezen nem segítenek, de miután az elvárások mindig magasan voltak a klubnak, nekem is meg kell felelnem. Annál az együttesnél vagyok, amely megfelelő nekem, így könnyű magamat még ennyi idő után is motiválni."

SKÓCIÁBAN IS LEHET SZÜNET

Skóciában is újra és újra felbukkanó téma a téli szünet: most Gordon Smith, a Skót Labdarúgó-szövetség ügyvezetője kért találkozót a helyi Premier League és labdarúgóliga képviselőitől, hogy tárgyaljanak egy esetleges pihenőről.


A szövetség négyhetes téli szünet bevezetését szeretné elérni, de kérdés, sikerül-e az így megrövidülő idénybe belezsúfolni az összes küzdelemsorozatot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.14 22:50:47

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Klopp csapata 2–1-re nyert a későn ébredő Spurs ellen a Wembleyben.

2018.09.14 16:29:02

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Két nappal a vb-döntő előtt Pogbával chatelt, rengeteg ügyfele van a Premier League-ből.

2018.08.28 12:06:22

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

Ha ebben az idényben sem szerez nagy trófeát, az valószínűleg az állásába kerül, és edzői reputációja is megsínyli.

HIRDETÉS
HIRDETÉS