Ferguson 60 millió fontot költhet új játékosok igazolására

Vágólapra másolva!
2010.10.23. 12:44
null
A néhány napja egymást támadó Ferguson és Rooney már együtt nevethet (Fotó: Action Images)
Címkék
Joel Glazer, a Manchester United tulajdonosa 60 millió fontot ígért Sir Alex Fergusonnak arra, hogy játékosokat vásároljon 2011 nyarán. A költőpénzt a Daily Star szerint Wayne Rooney intézte el főnökének.

Wayne Rooneynak nemcsak azt sikerült elérnie a héten új, 2015-ig szóló szerződésének aláírásával, hogy 90 ezer fontról 140 ezerre emeljék heti fizetését a Manchester Unitednál, hanem azt is, hogy Sir Alex Ferguson 2011-ben 60 millió fontot költhessen új játékosok igazolására. A Daily Star értesülései szerint Rooney a tárgyalások során szabta maradása feltételéül Joel Glazer tulajdonosnál a játékosok igazolására szánt összeg megemelését.

Az amerikai milliárdos nem mondhatott nemet, és megígérte a szerződéshosszabbításról nyilvánosan is lemondó Rooneynak, hogy Ferguson 60 millió font értékben vásárolhat játékosokat a következő idény előtt. A csatár, aki a klub elhivatottságának hiányára fogta távozási szándékát, ezáltal győződött meg arról, hogy Manchesterben is szép lehet a jövője.

„Örülök, hogy a klub képviselői meg tudtak győzni arról, hogy újabb sikerkorszak megteremtésére törekednek” – mondta Rooney új szerződésének aláírása után.

Az angol lapok máris azt találgatják, kikre költi majd Ferguson a 60 millió fontot. A skót mester első számú célpontja Wesley Sneijder, az Inter holland középpályása, de szívesen látná Edin Dzekót, a Wolfsburg bosnyák csatárát is. Szóba került még a boltoni Gary Cahill, a Standard Liege-ben játszó Steven Defour, az Udinesét erősítő Alexis Sánchez, a schalkés Manuel Neuer kapus és Ibrahim Afellay, Dzsudzsák Balázs eindhoveni csapattársa is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik