Felkészülés: Soldado góllal debütált, ikszelt a Tottenham

Vágólapra másolva!
2013.08.10. 20:43
A három új szerzeményével, Nacer Chadlival, Paulinhóval és Roberto Soldadóval felálló Tottenham Hotspur felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a spanyol élvonalban szereplő Espanyollal. A „sarkantyúsok” gólját a spanyol válogatott támadó szerezte tizenegyesből.

A White Hart Lane-en megrendezett találkozón a Tottenham a Lloris (Friedel, 61.) – Walker, Dawson, Fryers (Kaboul, a szünetben), Rose (Naughton, 77.) – Dembélé (Huddlestone, 73.), Paulinho (Sandro, 61.) – Lennon (Townsend, 73.), Sigurdssón, Chadli – Soldado (Defoe, 61.) összeállításban lépett pályára, és már a hatodik percben gólt szerzett, de a játékvezető annullálta a találatot: Gylfi Sigurdsson szabadrúgása után Paulinho fejelt lesről a kapuba.Lloris (Friedel, 61.) – Walker, Dawson, Fryers (Kaboul, a szünetben), Rose (Naughton, 77.) – Dembélé (Huddlestone, 73.), Paulinho (Sandro, 61.) – Lennon (Townsend, 73.), Sigurdssón, Chadli – Soldado (Defoe, 61.) összeállításban lépett pályára, és már a hatodik percben gólt szerzett, de a játékvezető annullálta a találatot: Gylfi Sigurdsson szabadrúgása után Paulinho fejelt lesről a kapuba.

A londoni klub másik új igazolásának azonban már több szerencséje volt. Danny Rose-szal szemben szabálytalankodtak a spanyolok saját tizenhatosukon belül, így büntetőhöz jutott a Tottenham, a labda mögé Soldado állt, és magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtt.

Az angolok öröme azonban nem tartott sokáig, hiszen az első félidő hajrájában egyenlített az Espanyol. Pizzi szögletét követően David López fejelt közelről a léc alá, Hugo Lloris már csak beleérni tudott a labdába, hárítani nem.

A második 45 percben a Tottenham akarata érvényesült, az angol csapat könnyedén megnyerhette volna az összecsapást, de a kapu előtt nem voltak elég pontosak a játékosok, így elmaradt az újabb gól.

A meccs hajrájában egyébként a Spurs balhátvédje, Rose a levegőben ütközött Christian Stuanival, amely miatt kényszerűségből le kellett cserélni a labdarúgót.

Az Espanyol egyébként az első spanyol csapat, amely a szombati felkészülési mérkőzéseken nem kapott ki angol ellenfelétől.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Tottenham (angol)–Espanyol (spanyol) 1–1

London, White Hart Lane.
Gólszerző: Soldado (30. – 11-esből), ill. D. López (44.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik