Felkészülés: Akpom triplájával nyert az Arsenal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.15. 16:42
Az Everton és az Arsenal csap össze a Premier League Ázsia-trófea szombati döntőjében, miután megnyerte szerdai elődöntős mérkőzését Szingapúrban.

Az Everton a szinte üres stadionban gól nélküli döntetlent követően tizenegyespárbajban győzte le a Stoke Cityt, az Arsenal pedig egy, argentin, brazil és francia játékossal megerősített alkalmi helyi csapat (nem a szingapúri válogatott) ellen nehéz kezdést követően 4–0-ra nyert.

A vezetést a tavasszal a Nottingham Forestnek kölcsönadott Chuba Akpom szerezte meg a 30. percben, majd Jack Wilshere tizenegyesből növelte a londoni előnyt a 60. percben. Akpom még kétszer betalált, így mesterhármassal zárta a találkozót.

Az Arsenal a Damián Martinez – Mathieu Debuchy, Per Mertesacker, Gabriel Paulista, Nacho Monreal – Mathieu Flamini, Francis Coquelin – Jack Wilshere, Alex Oxlade-Chamberlain, Alex Iwobi – Akpom kezdőcsapattal állt fel, csereként lehetőséget kapott Wojciech Szczesny, Gedion Zelalem, Dan Crowley, Christopher Willock, Jon Tural és Héctor Bellerín is.

PREMIER LEAGUE ÁZSIA-TRÓFEA, SZINGAPÚR
ELŐDÖNTŐ

Everton–Stoke City 0–0 – tizenegyesekkel 5–4
Arsenal–Szingapúri alkalmi válogatott 4–0 (Akpom 30., 76. – 11-esből, 79., Wilshere 60. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik