FA-kupa: micsoda rekord, 22 évével történelmet ír az edző!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2014.08.14. 16:51
null
James Phillips, ha kell, tíz évvel idősebbekkel is megtalálja a közös hangot (Fotó: BBC)
Szombaton bemutatkozhat a Romsey Town kispadján James Phillips az FA-kupában, ami önmagában nem lenne elég a kilencedik ligás csapat számára, hogy bekerüljön a BBC hírfolyamába, ám a tény, hogy Phillips mindössze 22 éves, és ezzel ő lehet minden idők legfiatalabb edzője a sorozatban, már országos kuriózumnak számít.

 

A Wessex Football League tagjaként a Hampshire megyei csapat a Fareham Townnal játszik a selejtezőben. Az ifjú szakembert áprilisban nevezték ki a csapat élére, és természetesen hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy FA-kupa-történelmet ír.

„Elmondhatatlanul büszke vagyok, ez hatalmas dolog” – mondta a rekordjáról értesülő Phillips, aki 16 évesen szerezte meg az FA edzői papírjait, majd az előző szezon előtt került a Romsey Townhoz asszisztensként.

„Az iskola után egyike voltam a szomorú embereknek, akik órákat töltenek a Championship Manager játékkal. Mindig kis klubokat választottam, és próbáltam előre felé vezetni őket a ligarendszerben” – mesélt ambícióinak gyökereiről Phillips, aki remek eredményeket ért el csapataival a különböző régiós kupákban, majd nagy lehetőséget kapott a kilencedik ligás klubnál.

„Kicsi korom óta állandó volt az érdeklődés, és most ugyanezt csinálom a való életben is. Egy kicsit persze más, mert nagyobb a nyomás” – mondta a 22 éves edző, aki folyamatosan képzi magát, elvégezte az FA képzésének második szintjét, és szeptemberben kezdi az UEFA B-licences tanfolyamát.

„A legidősebb játékosom jelenleg Ben Andrews, aki 33 éves. Ő a csapatkapitány, és hat vagy hét éve van itt. Az elmúlt szezonban már dolgoztam vele, ami szuper volt számomra. Bármikor, amikor szükségem volt segítségre, ő ott volt. Jó vezető a fiatal játékosok számára, eddig egyik labdarúgóval sem volt konfliktusom, vele pedig különösen nem. Mindig százszázalékosan támogat” – mesélt az édesanyjával és nevelőapjával élő Phillips arról, milyen olykor nála tíz évvel idősebbeket irányítani.

„A végső célom, hogy professzionális szinten dolgozhassak, akár edzőként, akár menedzserként” – tette hozzá az ifjú reménység.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek