FA-kupa: hiába tartotta magát a 86. percig a Wycombe, a Tottenhamé a továbbjutás

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.25. 22:39
null
Winks lövése a 86. percben talált utat a kapuba, ezzel szerzett vezetést a Spurs (Fotó: AFP)
A Tottenham a találkozó hajrájában megtörte másodosztályú ellenfelét, majd 4–1-re nyert a Wycombe otthonában az angol labdarúgó FA-kupában. Ezzel José Mourinho együttese bejutott a legjobb tizenhat közé. 

 

A Tottenham a legutóbbi 21 párharcából 20-szor is továbbjutott, amikor alacsonyabb osztályú csapattal találkozott az FA-kupában. José Mourinho együttese ezúttal is jóval esélyesebb volt, mint a házigazda Wycombe Wanderers, amely a másodosztályban tök utolsó, 24. helyen áll.

Ennek ellenére a kék mezesek szereztek vezetést, Fred Onyedinma a 25. percben vette be Joe Hart kapuját (1–0). Bár gyakran José Mouinhóval azonosítjuk az angol futballirodalomban és a FIFA-videojátékokban is csak „park the bus” taktikaként emlegetett, totális, bunkerbe húzódó stratégiát, ezúttal a Tottenham ellenfele élt ezzel a megoldással. Mi mást is tehetne egy csapat, amelyik meglepetésre vezet az egyébként százszor értékesebbnek tartott riválissal szemben (a Wycombe keretértékét 7.4 millió, a Spursét 737 millió euróra becsüli a Transfermarkt)?!

A retesz egészen a 45+2. percig tökéletesen zárt, hiába rohamozott a Tottenham, a vendégek csak elvétve jutottak el a kapuig, és átlövésekből sem voltak elég pontosan. Aztán viszont jött Gareth Bale, és megtört az a bizonyos jég (1–1). A walesi szélső már kilenc gólban vállalt főszerepet (gól vagy gólpassz) legutóbbi hat olyan FA-kupa-meccsén, amikor kezdő volt. Igaz, 2013 januárja óta először talált a kapuba a sorozatban.

A második félidőben, ahogy fogyott a szufla a házigazdánál, úgy került még nyomasztóbb és nyomasztóbb fölénybe a vendégcsapat. Már jóval 70 százalék feletti labdabirtoklásnál, mintegy tucatnyi próbálkozáson túl jártunk, amikor a 86. percben Harry Winks a kapu jobb oldalába tekerte az elé kerülő, lecsorgó labdát (1–2). A hátralévő időben még kétszer betalált a TottenhamTanguy Ndombele duplázott–, de aWycombe-ot így sem érheti szemrehányás.1–4

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Wycombe (II.)–Tottenham 1–4
(Onyedinma 25., ill. Bale 45+2., Winks 86., Ndombele 88., 90+3.)
KEDDEN JÁTSSZÁK
20.00:
AFC Bournemouth (II.)–Crawley Town (IV.)

AZ 5. FORDULÓ (NYOLCADDÖNTŐ) PÁROSÍTÁSA
Burnley–AFC Bournemouth (II.)/Crawley Town (IV.)
Manchester United–West Ham United
Sheffield United–Bristol City (II.)
Wolverhampton Wanderers–Southampton
Barnsley (II.)–Chelsea
Everton–Tottenham Hotspur
Swansea City (II.)–Manchester City
Leicester City–Brighton

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik