FA-kupa: hasznos változás jön a következő szezontól

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.27. 10:42
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) úgy döntött, hogy a következő szezontól az FA-kupa negyeddöntőjében eltörlik a megismétlendő meccsek rendszerét, könnyítve a feszített futballprogramon.

A világ legrégebbi nemzeti kupasorozatában a legjobb nyolc között eddig döntetlen esetén újabb mérkőzés következett, mostantól azonban ilyen esetekben hosszabbítás vagy tizenegyespárbaj dönt majd a továbbjutásról.

„Ez a változás nagyobb izgalmat visz a sorozatba, és a sportág egészét nézve is hasznos” – indokolta a döntést Martin Glenn, a szövetség ügyvezetője, hozzátéve, hogy a hagyományok tiszteletben tartása továbbra is fontos a számukra, ám meg kell fontolni az újítások lehetőségét is.

A változtatással a szövetség tulajdonképpen eleget tett az angol bajnokságban dolgozó edzők kérésének, akik már régóta ellenezték az ismétléseket a kupában, amelyek ráadásul nem egyszer ütötték a Bajnokok Ligája-mérkőzések időpontjait.

Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetség kapitánya üdvözölte a döntést, egyúttal azt is közölte, hogy a módosítással egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy az olasz, spanyol, francia és német bajnoksághoz hasonlóan az angol Premier League-ben is legyen majd téli szünet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik