HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.29 11:09 Frissítve: 2018.01.29 11:16

FA-kupa: Guardiola a bírót, a német szövetség a Cardiff Cityt szólta le

Hiába jutott tovább könnyedén a Manchester City, nem múlt el utóhangok nélkül a Cardiff City elleni FA-kupa-mérkőzés (2–0). A Premier League éllovasának menedzsere, Pep Guardiola a játékosok védelmében emelte fel a hangját, míg a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) hivatalos Twitter-oldalán üzent a Leroy Sanét brutális belépővel „megajándékozó” Joe Bennett csapatának.

Leroy Sané hetekre kidőlt, fontos mérkőzésekről maradhat le (Fotók: Twitter)

 

Az incidensre az első félidő hajrájában került sor: a manchesteriek német válogatott futballistája nagy lendülettel tartott a hazaiak kapuja felé, amikor Joe Bennett elkésve, nagy erővel rácsúszott a szélső bal lábára. A Cardiff City védője nagy meglepetésre csak sárga lapos figyelmeztetésben részesült – igaz, később a kiállítás sorsára jutott –, míg Sanét a szünetben le kellett cserélni.

Pep Guardiola érthető okokból kiakadt játékosa sérülése miatt, a spanyol szakember szerint Sané akár egy hónapot is kihagyhat.

„A labdarúgásban a játékosok az igazi művészek. Egyetlen dolgot tehetünk, meg kell védenünk őket. Ez a játékvezető feladata lenne – és itt most nem csupán az én futballistáimra, hanem az összesre gondolok. A játékvezető az egyetlen személy, aki eldöntheti, hogy mit szabad és mit nem. Ha ez nem történik meg, bármi megtörténhet” – mondta Guardiola.

Sané sérülése – pontosabban Bennett belépője – a német szövetség figyelmét sem kerülte el, amely hivatalos Twitter-oldalán üzent a Cardiff Citynek – igaz, a bejegyzést később törölték.

„Üdvözlet, Cardiff City! Csak szeretnénk tudatni, hogy nagyon fontos tornára készülünk a nyáron, kérjük, ne bántsátok a játékosainkat! Köszönettel, Die Mannschaft (A csapat – a szerk.).”

Bennett egyébként a mérkőzés után a közösségi médián keresztül kért elnézést Sanétól.

„Ezúton szeretnék bocsánatot kérni Leroy Sanétól a mai szerelésem miatt. Egy kontrát próbáltam megakadályozni, de teljesen eltévesztettem az ütemet. Nem így akartam őt eltalálni, remélem, hogy nem súlyos a sérülése, és gyorsan felépül.”
ANGOL FA-KUPA
4. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Cardiff City (II.)–Manchester City 0–2

2019.01.13 17:13:55

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Rashford szerezte a rangadó egyetlen gólját, de a meccs legjobbja a fantasztikusan védő De Gea volt.

2019.01.12 22:53:16

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Túlzó egyesek felháborodása.

2019.01.12 19:21:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Mia Khalifa rájött, hogy West Ham-szurkoló, rögtön neki is ment az Arsenal középpályásának.

2019.01.11 12:03:44

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

„A forgatás első napja Londonban pompás siker volt. Alig várom, hogy bejelentsem, min munkálkodom.”

2019.01.09 11:18:39

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. SuperMan. City: nyugalom-sziget, pénz az utánpótlásból, megbecsült tartalékok, közemberközeli sztárok.