FA-kupa: a 121. percben esett gól okozta a Liverpool vesztét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.09. 23:23
null
Egymás hegyén-hátán a West Ham játékosai a győztes gól után (Fotók: Action Images)
Az FA-kupa 4. fordulójának megismételt mérkőzésén a West Ham United hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a Liverpoolt hazai pályán, ezzel bejutott a legjobb 16 közé. A vendégek magyar kapusa, Bogdán Ádám elutazott a csapattal a mérkőzésre, de a meccskeretbe nem került be.

Az első mérkőzésen 0–0-s eredmény született az Anfielden, így a két csapatnak újra randevúznia kellett egymással. Ezúttal az Upton Parkban. És Bogdán Ádám nélkül, akit a meccskeretbe sem nevezett Jürgen Klopp menedzser.

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, a hajrában a West Ham szerezte meg a vezetést. A 45. percben Michail Antonio egész pofás kis kapásgólt lőtt. Az ötös jobb oldalától lőtte keresztbe a hosszúba a labdát (1–0).

A második félidő elején Coutinho volt nagyon ravasz: a 48. percben szabadrúgásból laposan a rövid alsót célozta meg. Mivel a sorfal felugrott, a labda szépen a kapuba gurult. Darren Randolph kapusnak esélye sem volt a hárításra (1–1).

A hajrához közeledve ijesztő jelenetnek lehettünk szemtanúi, hiszen Cheikhou Kouyaté egy ütközés után mozdulatlanul elterült a földön. A szenegáli védőt agyrázkódás gyanúja miatt le kellett cserélni, de saját lábán hagyta el a pályát, tehát súlyos baja valószínűleg nem esett. Helyére a Liverpool korábbi csatára, Andy Carroll érkezett.

A társak azonnal jelezték, hogy Kouyaté nem tudja folytatni
A társak azonnal jelezték, hogy Kouyaté nem tudja folytatni

A kihagyott helyzetek azonban a ráadás ráadásában, a 121. percben megbosszulták magukat, amikor Dimitri Payet beadása után Angelo Ogbonna tökéletes mozdulattal, az ellentétes irányba mozgó Simon Mignolet mellett a bal alsó sarokba fejelt (2–1). Az olasz válogatott védő 18. meccsén az első gólját szerezte a West Ham színeiben.

A Liverpool így elveszítette szezonbeli 40. tétmeccsét – a Premier League-ben szereplő csapatok közül ebben az idényben a „vörösök” érték el először ezt a mérkőzésszámot.

A londoni együttes a következő fordulóban a másodosztályú Blackburnhöz látogat.

ANGLIA, FA-KUPA
4. FORDULÓ, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉS

West Ham United–Liverpool 2–1 (Antonio 45., Ogbonna 121., ill. Coutinho 48.) – hosszabbítás után

FA-KUPA, AZ 5. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Chelsea–Manchester City
Reading (II.)–West Bromwich Albion/Peterborough (III.)
Watford–Leeds United (II.)
Shrewsbury Town (III.)–Manchester United
Blackburn Rovers (II.)–West Ham United
Tottenham Hotspur–Crystal Palace
Arsenal–Hull City (II.)
Bournemouth–Everton
Zárójelben jelöltük a nem élvonalbeli csapatok osztályát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik