FA-kupa: 17 órát fagyoskodott, hogy láthassa az MU-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.22. 19:30
null
James Krzyzanowski a jól megérdemelt jegyekkel (Fotók: bbc.com)
James Krzyzanowsk, a Yeovil Town labdarúgócsapatának egyik szurkolója 17 órán át várakozott a hidegben azért, hogy biztosan bejusson kedvencei Manchester United elleni FA-kupa-mérkőzésére.

 

A Yeovil az angol harmadosztályban szerepel, így ritkán játszik olyan nagy csapattal, mint a Manchester United. Az 1895-ben alapított klub az FA-kupa 3. fordulójában, január 4-én fogadja majd a „vörös ördögöket", a mindössze 9500 fős stadionjában, a Huish Parkban.

Az érdeklődés természetesen óriási, így James Krzyzanowski több száz szurkolótársával együtt már jóval korábban kilátogatott a stadionhoz, amelynél hétfőn kezdték meg – és fejezték be – a jegyek árusítását.

„Őrült döntésre szántam el magam. Nagyon hideg volt, de megérte. Most a hátralévő tizenkét napra biztonságba teszem a belépőket” – nyilatkozta a BBC-nek a 22 éves Krzyzanowski, aki 17 órán át várakozott. Vasárnap délután 4 órakor foglalta el a helyét a sorban – konkrétan az elején –, amely hosszú métereken át kígyózott a stadion körül.

A szurkolók kígyózó sora a stadionnál
A szurkolók kígyózó sora a stadionnál

„Az, hogy megvannak a jegyek a mérkőzésre, olyan érzéssel tölt el, mintha egyszerre jött volna az összes eddigi karácsonyom és születésnapom” – tette hozzá Krzyzanowski.

Az MU elleni meccsre szóló jegyek egyharmadát a bérleteseknek tartották fenn, 2000-et a vendégszurkolók kaptak meg, a további belépőket pedig hétfő reggel azon szurkolók között kezdték el értékesíteni, akik ott voltak az FA-kupa 2. körének újrajátszott mérkőzésén az Accrington ellen, valamint szombaton a Colchester ellen elveszített bajnokin.

A jegyeket természetesen még hétfőn elkapkodták.

A Yeovil 1949-ben találkozott legutóbb a Manchester Uniteddel, akkor 8–0-ra a United győzött.

A stadionnál éjszakázó Yeovil-drukkerek
A stadionnál éjszakázó Yeovil-drukkerek

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik