Everton: távozik a Ferencváros korábbi középpályása

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.04. 15:35
null
Muhamed Besic (fehér mezben) hét év után távozik az Evertontól (Fotó: AFP)
Hivatalos oldalán jelentette be Joshua King, Theo Walcott, Yannick Bolsaie és Muhamed Besic távozását az Everton. A bosnyák középpályás 2014-ben igazolt a Ferencvárostól Angliába.

 

A 28 esztendős futballista bombaként robbant be a Ferencvárosnál, majd a 2014-es világbajnokságon mutatott teljesítményével sorban álltak érte az európai csapatok. Az Evertonhoz 2014 júliusában csatlakozott, 2018-ig folyamatosan a klub játékosa volt, ezután viszont előbb a Middlesbrough-hoz került két évre, míg a Sheffield Unitedhez egy évre kölcsönbe. Az elmúlt idényben mindössze két válogatott mérkőzésen lépett pályára.

Muhamed Besic az Angliában eltöltött időszaka alatt 56 alkalommal lépett pályára a Middlesbroughnál, ugyanennyiszer az Evertonnál és 13-szor a Sheffield Unitednél. Ezeken a találkozókon négy gólt és hat gólpasszt jegyzett.

Joshua King februárban írt alá féléves szerződést a klubbal, azonban ezt nem hosszabbítják meg a felek. Theo Walcott már korábban biztossá vált, hogy a Southamptonnál folytatja, ahol az elmúlt idényben kölcsönben is szerepelt, míg Yannick Bolasie 2016 után távozik az Evertontól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik