Everton: Besic fenomenális kincse csapatunknak - Martínez

Vágólapra másolva!
2015.01.26. 20:12
Roberto Martínez, az Everton menedzsere elmondta, alig várja, hogy meglássa, mennyire jó is lehet Muhamed Besic, ha már elérte teljesítőképessége maximumát.

A nyári szerzemény James McCarthy és Darron Gibson sérülése óta rendszeresen szerepel a kezdőcsapatban, és kiemelkedő teljesítményével hamar belopta magát az Everton-szurkolók szívébe.

Ugyanakkor Martínez szerint még többet várhatnak a bosnyák védekező középpályástól, aki még mindig csak szokja az angol közeget.

„Muhamed olyan játékos, aki még mindig csak csiszolja képességeit. Németországban a Hamburgnál más poszton játszott. Középhátvédként érkezett a Ferencvároshoz, amelyben szintén ezen a poszton jeleskedett” – kezdte játékosa bemutatását Martínez.

„A bosnyák válogatottban kicsit előrébb, a védők előtt játszott. Megváltozott a posztja, és amióta itt van nálunk, óriási előrelépést tett taktikai téren. Technikai képzettséget tekintve sohasem szenvedett hiányt, ahogyan labdabiztosságot és a passzok hatótávolságát tekintve sem. Ezek pedig olyan szempontok, amelyek alapján nagyszerűen illik a csapatunkba. Még mindig csak tanulja ezt a posztot, úgyhogy alig várom, hogy láthassam, amikor eléri teljesítőképessége csúcsát, és azt is, hogy erre milyen gyorsan kerül sor.”

„Az első naptól kezdve lenyűgözött, amióta csak először láttam. Nagyon elégedett vagyok vele, egészen különleges személyisége van. Mindennap dolgozni akar, hogy olyan jó legyen, amennyire csak lehet. Meccsről meccsre látható, hogy egyre erősebb, és egyre jobban megfelel a brit játék kívánalmainak. Néha az ember el is felejti, mennyire fiatal is valójában. Mo fenomenális kincse a csapatunknak” – nyilatkozta Martínez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik