Elütötték, elvesztette mindkét lábát, Messi is a segítségére sietett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.29. 20:31
Világhírű labdarúgók, illetve meghatározó angol csapatok sora – Lionel Messi, Wayne Rooney, John Terry, Arda Turan, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, West Ham United és az angol válogatott – segített két amatőr futballista segítségére, akik borzalmas cserbenhagyásos gázolás áldozatai lettek.

Mike Cartwright on Twitter
Mike Cartwright on Twitter

A Newmarket Townban futballozó Shaun Whiter csapattársának, Joey Abbsnek segített kereket cserélni a suffolki város közelében, amikor egy 40 éves férfi, Jan Adamec valósággal átgázolt rajtuk. Whiter mindkét lábát elveszítette, Abbs súlyos lábsérüléseket szenvedett. Adamec három év négy hónap letöltendő börtönbüntetést kapott.

A játékosok megsegítésére volt csapataik – a Newmarket, a Soham Town Rangers, a Cambridge City és a Fulbourn Institute – minitornát játszanak, de volt egy ennél jóval nagyobb dobásuk is, világsztárok és nagy klubok dedikált mezeit kérték el, s kapták meg.

„Nem tudok elég hálás lenni és eléggé megköszönni Lionel Messinek és Arda Turannak, hogy nekünk adományozták a mezüket és eljuttatták Cambridge-be. Elárverezzük őket, és meglátjuk, mi lesz” – nyilatkozta Whiter a BBC-nek.

A 27 éves Whiter rehabilitációjára korábban több mint százezer font gyűlt össze.

„Huszonhét évesen nem erről álmodtam. Azt hiszem, nem ezzel kellene küzdenem normális esetben, de ha már megtörtént a baleset, az én feladatom a küzdelem. Remélem, a gázoló is tisztában van ezzel” – mondta Whiter, akinek mindkét lábát térdből amputálták.

Az volt futballista a rehabilitációját követően szeretne sportoló maradni, és eljutni a paralimpiára.

Whiter (balra) mindkét lábát elveszítette, Abbs (jobbra) is súlyos sérüléseket szenvedett (Fotó: mirror.co.uk)
Whiter (balra) mindkét lábát elveszítette, Abbs (jobbra) is súlyos sérüléseket szenvedett (Fotó: mirror.co.uk)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik