HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.01.18 09:10 Frissítve: 2019.01.18 09:37

Edzősors: A futball legmagasabb szintjéhez tartozok – Mourinho

Először szerepelt nyilvánosan a médiában a Manchester United decemberben menesztett portugál menedzsere, José Mourinho. Az 55 éves szakember elmondta, hogy szeretne edzősködni, és a futball legmagasabb szintjéhez tartozik, ezért ott fogja folytatni a munkáját.


Mourinho szerint még túl fiatal a visszavonuláshoz (Fotó: AFP)

 

Szeretnék edzősködni. A futball legmagasabb szintjéhez tartozok, ezért ott fogok dolgozni. Hosszú ideje vagyok a labdarúgás világában, de túl fiatal vagyok, hogy visszavonuljak. Még csak ötvenhat éves leszek néhány hét múlva” – nyilatkozta José Mourinho a beIN Sportsnak, amelynél az Ázsia-kupán szakértőként vett részt az egyik mérkőzés közvetítésében.

A portugál szakember titoktartási kötelezettséget írt alá a manchesteriekkel, így nem beszélhetett a távozása körülményeiről, de elmondta, hogy a vezetőknek ki kellene állniuk az edzők mellett a „modern játékosokkal” szemben.

Csak akkor írnak rólad, ha gondok vannak. A modern futballban probléma van az edzők és a játékosok között. Ma már nem abban a korban élünk, amikor egy edző elég erős ahhoz, hogy megbirkózzon a játékosokkal, akik nem elég profin viselkednek.”

Egy klubban lennie kell egy tulajdonosnak, egy vezérigazgatónak, egy sportigazgatónak és egy vezetőedzőnek. Ez a berendezkedés elegendő ahhoz, hogy megbirkózzon egy csapat a modern futball problémáival” – utalt Mourinho arra, hogy a Manchester Unitednél még nincs sportigazgatói poszt, ami megnehezíti a vezetőedzői feladatokat.

Mourinhót megkérdezték a nemrégiben Afrika legjobbjának választott Mohamed Szalahról is, aki az ő idején távozott a Chelsea-től, ám a szakember próbálta hárítani a felelősséget magáról, miszerint nem az ő hibája volt az egyiptomi támadó eladása.

Én hoztam a Chelsea-hez. Elveszett gyerek volt Londonban, egy új világban. Szerettünk volna dogozni vele, hogy fejlődjön, de ő játszani akart, nem várni, így kölcsönbe adtuk. Amikor a klub úgy döntött, hogy végleg eladja, az nem az én döntésem volt. Én vettem, de nem én adtam el.”

A szakember folytatja szakértői tevékenységét a katari székhelyű beIN Sportsnál: a hétvégén az Arsenal–Chelsea Premier League-összecsapáson volt csapatát elemezheti. A fellépésekért sajtóhírek szerint 120 ezer fontot, azaz nagyjából 43.6 millió forintnak megfelelő összeget kap a csatornától.

2019.02.18 20:05:20

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Herrera és Pogba bólintott, a United simán nyert, még a hazai drukkerek is becsatlakoztak a Sarri kirúgásáról szóló dalba.

2019.02.10 16:30:46

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A manchesteriek már a 25. percben négy góllal vezettek, valósággal eltiporták Sarri csapatát.

2019.02.08 12:03:10

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Niort Carlos Téveze, az argentin Jamie Vardy Batistután nőtt fel, s nagyszerű példa volt a társainak.

2019.02.06 14:12:39

Angol labdarúgás OLÁH GÁBOR (SALFORD)

A zord időjárás vagy az időpontváltozás miatt David Beckham most nem volt jelen.

2019.02.03 17:24:03

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidőben lemosta a pályáról a házigazda City a londoniakat, akik sokat köszönhetnek a kapusuknak.