Eb 2016: Wayne Rooney nem növelheti góljai számát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.08. 19:11
Sérülés miatt nem játszhat az angol labdarúgó-válogatott pénteki, illetve hétfői Eb-selejtezőjén a csapatkapitány, Wayne Rooney. A nemzeti együttes gólrekordere – 107 fellépésén 50-szer volt eredményes – lemarad az Észtország elleni hazai, valamint a Litvánia elleni idegenbeli találkozóról.

Rooney az Arsenal ellen 3–0-ra elveszített vasárnapi rangadón szenvedett bokasérülést, bár végig a pályán maradt. A támadó hiába hagyta ki a válogatott legutóbbi két edzését, sérülése nem jött olyan állapotba, hogy megkockáztassák a játékát. Aminek egyébként sem lenne sok értelme, tekintve, hogy az E-csoportot nyolc forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezető Anglia szeptember 5-én már matematikailag is biztosította az Eb-kvalifikációját. az Arsenal ellen 3–0-ra elveszített vasárnapi rangadón szenvedett bokasérülést, bár végig a pályán maradt. A támadó hiába hagyta ki a válogatott legutóbbi két edzését, sérülése nem jött olyan állapotba, hogy megkockáztassák a játékát. Aminek egyébként sem lenne sok értelme, tekintve, hogy az E-csoportot nyolc forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezető Anglia szeptember 5-én már matematikailag is biztosította az Eb-kvalifikációját.

Roy Hodgson szövetségi kapitány Gary Cahillt bízza meg a csapatkapitányi teendőkkel. Rooney ennek ellenére természetesen nézőként ott lesz a Wembleyben, ahol elismerést vehet át, amiért a válogatott góllövőlistáján megelőzte az eddigi rekorder Sir Bobby Charltont.

Az angolokkal kapcsolatos friss hír, hogy a középpályás Michael Carrick és a támadó Danny Ings kihagyta a mai tréninget, miközben a középpályás Jonjo Shelvey először végezhetett a héten a társakkal közös edzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik