Chelsea: Unalmas? Gratulált egy Arsenal-drukker is - Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.27. 15:36
José Mourinho, az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) tabelláját tízpontnyi előnnyel vezető Chelsea menedzsere hétfői sajtótájékoztatóján – félig-meddig viccesen – kevesellte a „kékektől” az idény álomcsapatába beválogatott játékosok számát (hatan vannak), és visszatért a vasárnap esti, hullámokat vert nyilatkozatára is.

Ha önön múlik, beválogatott volna további Chelsea-játékosokat is? – hangzott az egyik hétfői kérdés.

„Igen. Az összeset. Én legalábbis. De persze ezek a Chelsea menedzserének szavai, és nyilvánvalóan minden tiszteletem a beválogatott összes játékosé, és mindenkié, aki részt vett a szavazásban” – válaszolt Mourinho, aki azért megindokolta, miért lett volna hely további Chelsea-játékosoknak is az álomcsapatban (amelyben a „kékek” közül Gary Cahill, John Terry, Braniszlav Ivanovics, Nemanja Matics, Eden Hazard és Diego Costa kapott helyet).

„Csak egy példa – folytatta a Chelsea-főnök. – Itt van Cesc Fabregas, aki rengeteg gólpasszt adott, kiválóan futballozott az egész szezonban, kicsit furcsa, hogy mégsem került be. És szerintem ez az All Star-csapat nem nyerné meg a bajnokságot. Van benne négy védő, Matics, továbbá mindössze öt támadó szellemű játékos. Ez egy kiegyensúlyozatlan tizenegy, hiányzik belőle egy középpályás, neki kellene lennie Fabregasnak.”

Mourinho hozzáfűzte: az egész tulajdonképpen játék, ő is úgy tekint az All Star-csapatra, mint egy szurkoló, nem mint egy menedzser.

„Vegyék úgy, hogy egy pubban ülünk, ahol mindenféle semmiségről folyik a diskurzus. Mert a fontos dolgok máshol kezdődnek, például ott, hogy ki lesz a bajnok” – mondta a portugál, aki visszatért az előző esti, Arsenal-meccs (0–0) utáni sajtóértekezletére is, amelyen beszólt a csapata játékát unalmasnak minősítő Arsenal-szurkolóknak, a fejükhöz vágva, hogy tíz évig semmit sem nyert a csapatuk.

„Nem vagyok biztos benne (hogy minden Arsenal-drukker unalmasnak látja a Chelsea-t) – vette fel az előző nap elejtett fonalat hétfőn. – Reggel találkoztam egy közelünkben lakó, több mint ötven esztendeje az Arsenalnak szurkoló úriemberrel, aki gratulált a sajtótájékoztatómhoz, és azt mondta, a fején találtam a szöget.”

A Chelsea szerdán a Leicester City vendége lesz, vasárnap a Crystal Palace-t fogadja; ha mindkét találkozót megnyeri, övé a bajnoki cím.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik