Chelsea: Scolari keményen odamondott Drogbának és Ballacknak

Vágólapra másolva!
2011.03.30. 13:50
A brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként 2002-ben világbajnoki címet nyerő Luiz Felipe Scolari egy brazíliai televíziós interjúban többek között arról beszélt, miért nem sikerült maradandót alkotnia az angol Chelsea menedzsereként.

„Nem azért jöttem el a Chelsea-től, mert a játékosok megfúrtak volna, de az igaz, hogy nehéz volt rendet tartani az öltözőben" – mondta a jelenleg a brazil Palmeiras kispadján ülő Scolari.

„Drogba úgy vélekedett, hogy ő a csapat sztárja, ebből fakadóan sok konfliktusom volt vele. Zokon vette például, hogy amikor megsérült, és egy párizsi kórházban akarta gyógykezeltetni magát, én nemet mondtam. Aztán abból is baj lett, hogy felépülvén egyből vissza akart kerülni a kezdőcsapatba, én azonban visszautasítottam ezt, mert a helyén játszó Anelka lődözte a gólokat" – fejtegette „Big Phil", hozzátéve: nem lett volna ellenére Drogba eladása.

„Ahogyan szerettem volna odavinni Robinhót, ugyanúgy örültem volna annak is, ha Drogbát elengedjük az Interhez cserébe Adrianóért, akit könnyebben tudtam volna kezelni. Nem tudtam meggyőzni Abramovicsot."

Scolari beszélt arról is, mennyire fájt neki, hogy a vele együtt a Chelsea-be érkező Deco képtelen volt együttműködni Michael Ballackkal.

„Szerettem volna, ha Deco és Ballack között jó kapcsolat alakul ki, de ez lehetetlen volt. Még csak nem is álltak szóba egymással" – mondta a brazil szakember, a konfliktus okaként Ballack szakmai féltékenységét említve.

Scolari 2008 júliusában lett a londoniak menedzsere, ám három évre szóló szerződését már 2009 februárjában felbontották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik