Chelsea: Sarri nem elégedett támadói teljesítményével

Vágólapra másolva!
2019.01.03. 12:55
null
Törheti a fejét az olasz (Fotó:AFP)
Az angol élvonalbeli Chelsea menedzsere, Maurizio Sarri csapata támadójátékára panaszkodott, miután a kékek szerdán a kieső helyen álló Southampton ellen csak egy sovány 0–0-t tudtak elérni.

„Úgy vélem, a pálya ránk eső 80 méterében nagyon jó meccset játszottunk az utolsó 20-nál voltak problémáink. Meg kell próbálnunk ezt megoldani – mondta Maurizio Sarri, akit a Chelsea esetleges újabb erősítéseiről is megkérdezték (már szerződtették a dortmundi Christian Pulisicet, aki viszont csak a nyáron érkezik meg Londonba). – Nem én kezelem az átigazolásokat, de a klub vezetősége tisztában van a véleményemmel. Jelenleg a bajaink a gólszerzésben mutatkoznak meg.”

„Labdabirtoklásban fölényben voltunk, helyzeteket is teremtettünk, viszont igazán markánsakat csak akkor lehet, ha megrúgjuk az első gólt. Ha ez megtörténik, akkor több szabad területed lesz, és így könnyebb megteremteni a helyzeteket."

A Chelsea csatárai valóban nem remekelnek a mostani idényben: 16 Premier League-meccsen a világbajnok Olivier Giroud csupán egy gólt szerzett, Álvaro Morata öt találatnál jár (legutóbbi hat bajnokiján egyet sem szerzett). Nem beszélve arról, hogy a spanyol Pedro sérüléssel bajlódik, és a 30 éves brazillal, Williannel sincs minden rendben, szerdán le kellett cserélni a 37. percben.

Egyedül a picit hátrébb vagy a szélen játszó Eden Hazard-nak megy a gólszerzés, ő 10 bajnoki találatnál jár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik