Chelsea: Nyolc hónap után fájdalommentesen - Fabregas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.02. 14:50
Meglepő kijelentést tett Cesc Fabregas, a Chelsea nyáron szerződtetett spanyol labdarúgója, aki Twitter-bejegyzésben hozta a nyilvánosság tudomására, hogy az Everton vendégeként 6–3-ra megnyert meccsen nyolc hónap után először játszott fájdalommentesen.

„Nyolc hónapos ágyéksérülés után a szombati volt az első mérkőzésen fájdalommentesen" – adott magáról rögtönzött orvosi látleletet a középpályás.

A bejegyzés magyarázatként is szolgálhat Fabregas utóbbi hónapokban nyújtott visszafogott teljesítményére, de magyarázkodás is lehet, hiszen a vb-keretben stabil helye volt. Tehát olyan nagy aligha lehetett a baja. Azt viszont a nem hozzáértők is láthatták, hogy fizikailag és mentálisan sincs topon a játékos, akit a katalán drukkerek többször kritizáltak a meccseken. Kevesellték a teljesítményét, hogy nem tud a képességeinek megfelelően a Barcelona húzóembere lenni.

Fabregas a nyáron végül váltott, és elfogadta a Chelsea invitálását. A szezon eddigi három bajnokiján kezdő volt, kétszer végig a pályán is lehetett, egyszer a 89. percben cserélték le. A londoniak mindhárom meccsüket megnyerték – bár tegyük hozzá, két újonccal is találkoztak –, kettőt idegenben. Fabregas négy gólpasszal segítette övéit, ezek közül a Burnley elleni a zseniális kategóriába sorolandó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik