Chelsea: Mourinho nem engedné el Matát a Barcelonához

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.12. 10:52
null
Elképzelhető, hogy Mata és Xavi januártól már nem csak a válogatottban lesznek csapattársak (Fotó: Action Images, archív)
A barcelonai illetőségű Mundo Deportivo értesülései szerint a Barcelona labdarúgócsapata a téli átigazolási időszakban ajánlatot tehet Juan Matára, a Chelsea spanyol válogatott támadójára, ám a londoniak menedzsere, José Mourinho meggátolhatja az átigazolást.



A katalánok a hírek szerint a variációs lehetőségeiket szeretnék bővíteni Mata megszerezésével, akire Alexis Sánchez és Cesc Fabregas helyetteseként számítanak.

A Chelsea támadójának klubváltását elősegítheti, hogy a jövő nyáron világbajnokságot rendeznek, így a futballista állandó játéklehetőségre vágyik, ami az eddigi tapasztalatok szerint José Mourinhónál nem garantált, ellene szól, hogy stabil kezdő vélhetően Barcelonában sem lenne, valamint a portugál szakember akarata. Mourinho ugyanis nem ápol jó kapcsolatot a Barcelonával, és hamarabb adná el a Real Madridnak a játékost, mint a katalánoknak.

A két klubot egyébként nem először hozták kapcsolatba egymással az utóbbi időben: a spanyol és az angol lapok Víctor Valdés és Petr Cech esetleges klubváltásáról is cikkeztek.

Ha már Chelsea, érdemes még megemlíteni a nyári szerzemény, Willian legfrissebb nyilatkozatát.

„A Chelsea tett egy ajánlatot, az volt az álmom, hogy hozzá igazoljak. Minden szempontból jobb klub, mint a Tottenham. Sokat beszéltem a klub kötelékébe tartozó brazil barátaimmal, különösen David Luizzal. Szívesen játszanék Mourinho kezei alatt, így született meg a végleges döntésem” – mondta a brazil támadó, aki már az orvosi vizsgálaton is átesett a Spursnél, mielőtt a Chelsea-hez igazolt volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik