Chelsea: Mourinho karrierje legfontosabb döntőjére készül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.28. 12:09
null
José Mourinho félti az angol futballt (Fotó: Action Images)
José Mourinho, a vasárnap esti, Tottenham elleni angol Ligakupa-fináléra készülő Chelsea menedzsere „karrierje legfontosabb döntőjére” készül, és az angol labdarúgás hitelességéért aggódik.

A portugál sikeredző két Bajnokok Ligája-trófeát nyert, valamint az angol, az olasz, és a spanyol bajnokságban is felért a csúcsra. De nem a múltra, hanem a közeli jövőre fókuszál.

A Chelsea triplázásra készül a 2014–2015-ös szezonban, ennek első darabja lehet a Ligakupa-trófea. A mérkőzés 17 órakor kezdődik a londoni Wembleyben.

„Ez a kupadöntő karrierem legfontosabb fináléja, fontosabb, mint a Bajnokok Ligája-döntők, vagy az összes többi, amelyen részt vettem pályafutásom során” – mondta a sajtónak Mourinho.

„Úgy hangzik, mintha bolond lennék? Azért mondom ezt, mert ez a következő döntőm” – tette hozzá a portugál.

A Chelsea és a Tottenham legutóbb 2015 első napján találkozott, akkor a Spurs 5–3-ra nyert. Most Mourinho nem számíthat a két mérkőzésről eltiltott Nemanja Matics játékára, akit a Burnley elleni bajnokin állított ki a játékvezető törlesztés miatt. Az ellene szabálytalankodó Ashley Barnes nem kapott eltiltást, ez Mourinho szerint rossz fényt vet az angol futballra.

„Törődnünk kell a futballunkkal, minden szempontból. Nemcsak az a fontos, hány millióan nézik a meccseket, hanem az is, hogy megőrizzük a hitelességünket és a tiszteletet egymás iránt, hogy mit üzennek a tetteink.”

„Az angol futball nem veszítheti el a hitelességét, márpedig, ha egy olyan játékos, mint Matics el van tiltva a hétvégén, de a másik játékos pályára léphet, akkor pontosan ez történik – utalt Barnes bevethetőségére Mourinho, majd hozzátette –, a szurkolók a világ minden táján meglepődnek ezen a döntésen, efelől nincs kétségem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik