Chelsea: mihez kezd Lampard a keretben maradt 31 játékossal?

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.07. 11:36
null
Lampard eddig nem adott lehetőséget Rüdigernek (Fotó: AFP)
Némi túlzással az angol élvonalbeli Chelsea-nek nem lehetnek létszámgondjai az ősszel – még akkor sem, ha mondjuk a keret fele nem állhat Frank Lampard rendelkezésére egy mérkőzésen. A londoni együttes névsorában ugyanis két nappal az átigazolási időszak lejárta után 31 (!) játékos szerepel – hívta fel rá a figyelmet a The Athletic.

 

Alapvetően a 30 fős keret nem szokatlan a Premier League-ben szereplő topcsapatnál. Frank Lampardéknál azonban gyanítható, hogy lesznek olyan rutinos futballisták, akik nem lesznek elégedettek az őszi játékperceikkel.

A Chelsea a nyáron nagybevásárlást tartott: érkezett Kai Havertz, Timo Werner, Ben Chilwell, Hakim Zijes, Édouard Mendy, Malang Sarr és Thiago Silva. A mérleg másik oldalán többek között Álvaro Morata, Mario Pasalic, Tiemoué Bakayoko, Danilo Pantics, Willian, Pedro, Davide Zappacosta, Ross Barkley, Michy Batshuayi és Ruben Loftus-Cheek található.

A fővárosi klub honlapján található keretben jelenleg 31 játékos neve szerepel. Ebben benne van például Baba Rahman, Victor Moses, Jake-Clarke-Salter, Danny Drinkwater és Charly Musonda, ők a The Athletic szerint mostanában nem edzenek együtt a többiekkel Cobhamben.

Szintén probléma lehet Marcos Alonsóval, Emerson Palmierivel és Antonio Rüdigerrel, akik korábban alapembernek számítottak a kékeknél, ám Lampard már nem igazán számol velük – ellenben a fizetésük igencsak számottevő.

Bár a nemzetközi transzferpiac október 5-én bezárt, Angliában október 16-ig a PL-klubok megegyezhetnek játékosokról a helyi profi ligákban szereplő klubokkal, de az első osztályon belül nem megengedett a csapatváltás.

A téli átigazolási időszak kezdete nincs messze, január 1-jétől ismét nyitva lesz a piac. A Chelsea-nek addig 18 tétmérkőzése van hátra. Az idény eddigi találkozóin Lampard 24 játékosnak adott lehetőséget, ebből ketten (Loftus-Cheek és Barkley) már nem tagjai a keretnek. A német válogatott védő, Rüdiger például még egy meccsen sem játszott az új évadban – néhány hónappal az Európa-bajnokság előtt…

A CHELSEA KERETE
Kapusok (4): Kepa Arrizabalaga, Willy Caballero, Édouard Mendy, Nathan Baxter
Védők (13): Antonio Rüdiger, Marcos Alonso, Andreas Christensen, Thiago Silva, Fikayo Tomori, Kurt Zouma, Ben Chilwell, Reece James, César Azpilicueta, Emerson Palmieri, Jake Clarke-Salter, Baba Rahman, Victor Moses
Középpályások (8): Jorginho, N’Golo Kanté, Mateo Kovacic, Mason Mount, Hakim Zijes, Billy Gilmour, Kai Havertz, Danny Drinkwater
Támadók (6): Tammy Abraham, Christian Pulisic, Timo Werner, Olivier Giroud, Callum Hudson-Odoi, Charly Musonda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik