Chelsea: megvan az engedély a stadion átépítésére – kép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.12. 12:44
null
Ilyen lesz az új Chelsea-stadion
A Chelsea megkapta a szükséges városi engedélyeket a Stamford Bridge átépítésére, bővítésére. A stadion a tervek szerint három év alatt változna meg, a projekt költségvetése 500 millió font lenne.

 

„Hálásak vagyunk, hogy megadták számunkra az engedélyt arra, hogy tradicionális otthonunkat építsük át. A bizottság határozata nem azt jelenti, hogy a gyakorlatban máris megkezdődhet a munka. Ez a legutolsó, nagyon fontos lépés volt, de ahhoz, hogy elkezdődjön az átépítés, még nagyon sok engedélyt kell beszereznünk” – olvasható a Chelsea közleményében.

Egyedi látványterv
Egyedi látványterv


A legfontosabb változás természetesen a befogadóképesség, ami a mostani 41.663-ról 60.000-re nőne. Ez nagyságrendileg ötvenszázalékos (!) bővülés. A Chelsea stadionjának befogadóképessége jelenleg a kilencedik az angol klubok között, a Manchester United, az Arsenal, a West Ham, a Manchester City, a Liverpool, a Sunderland, a Newcastle United és az Aston Villa stadionja előzi meg.

A tervezési folyamat során felvetődött egy teljesen új stadion felépítésének a lehetősége, de végül azt a megoldást fogadták el, amelyik a mostanit bővíti. A nézőszám mellett várhatón új, nagyobb múzeum és shop is létesül, illetve modernebb kiszolgálásra is számíthatnak a látogatók. A Chelsea-nél pedig elkezdhetnek gondolkodni azon, hogy az átépítés idején hol találjanak ideiglenes otthonra.

Még engedélyek sorát kell beszereznie a Chelsea-nek, de a legfontosabbat már megkapta
Még engedélyek sorát kell beszereznie a Chelsea-nek, de a legfontosabbat már megkapta

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik