Chelsea: Lukaku nem akart harcolni a helyéért - Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.31. 11:00
null
Lukaku menni akart, Mourinho elengedte (Fotó: Action Images)
José Mourinho, a Chelsea menedzsere elárulta, miért vált meg a klub belga csatárától, az Evertonhoz klubrekordot jelentő összegért szerződő Romelu Lukakutól.

 

„Romelu mindig őszinte és nyílt volt velünk a céljait illetően. Nem motiválta őt a Chelsea csatársorában kialakult versenyhelyzet. Nálunk akart játszani, de ezzel párhuzamosan első számú csatár is szeretett volna lenni, ám egy ekkora klubnál ilyen garanciák nincsenek” – idézi a Sky Sports a portugál szakembert.

„Az Everton igen komoly ajánlattal keresett meg minket. A pénzügyi fair play szabályait is szem előtt kellett tartanunk a döntés meghozatalakor. A legfontosabb, hogy Lukaku boldog és jól alakultak számára a dolgok. Nem tehetünk mást, mint sok sikert kívánunk neki” – búcsúzott csatárától Mourinho.

„A Chelsea egy nagy klub, amelynek csak hálával tartozom. Rengeteget tanultam, büszke vagyok, hogy itt válhattam igazi profivá. 18 éves voltam, amikor Angliába kerültem, és semmit sem tudtam a profizmusról” – nyilatkozta a 21 esztendős csatár a klubváltást követően.

„Nincsenek negatív érzéseim. Ambiciózus vagyok, fényes karriert szeretnék. Egy labdarúgó pályafutása nem hosszú, és nem akarok tíz évig egy kispadon ülni.”

Lukaku ötéves szerződést írt alá az Evertonnál, és a hírek szerint heti 75 ezer fontot fog keresni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik