Chelsea: legendájukat pótolnák a Barca mellékszereplőjével

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.01. 13:38
Angol sajtóhírek szerint a Chelsea már ajánlatot is tett a Barcelona 30 éves belga labdarúgójáért, Thomas Vermaelenért, akinek a nyáron távozó londoni klublegendát, John Terryt kellene pótolnia.

A másfél éve 15 millió fontért (19 millió euró) szerződtetett Vermaelen nem pályafutása legjobb időszakát tölti a katalánoknál. A sérülten érkező védőtől a Barca orvosai megóvták volna a klubot és Andoni Zubizarretát, az akkori sportigazgató azonban bízott abban, hogy felépül és erőssége lesz a katalánoknak. Nos, nem jött be az elképzelése.

Vermaelen csak március végére jött rendbe, az előző idényben összesen háromszor került be a keretbe, pályára csak az utolsó bajnoki fordulóban lépett. Ehhez képest óriási előrelépés, hogy a most zajló idényben már tizenöt tétmeccse és azokon 1100 percnyi játékideje van. Viszont még így is abszolút kiegészítő játékosnak számít. Nem véletlen, hogy a transfermarkt.de-n már csak ötmillió euró az értéke.

A Chelsea-nél Terry nehéz örökséget hagy maga után, a londoniak vélhetően nem a barcelonai Vermaelenben látnak erre való képességet, hanem abban, amelyik három és fél idényen át volt az Arsenal védelmének egyik megbízható pontja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik