Chelsea: John Terry nyílt levélben búcsúzott a klubtól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.20. 16:27
Mint ismert, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Premier League) vezető Chelsea hétfőn a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy csapatkapitánya, John Terry az idény végén távozik. A játékos nyílt levélben búcsúzott a londoni együttestől és az őt támogatóktól – a teljes levelet ide kattintva olvashatja el. 

„22 évig ez a klub jelentette az életemet, lehetőséget adott, hogy a legjobbak ellen játszhassak, rekordot rekordra halmozzak és egymás után nyerjem a trófeákat – olvashatóak John Terry szavai a Chelsea hivatalos honlapján. – Ahogy egyre többet nyertünk, úgy nőtt bennem a vágy, hogy még keményebben dolgozzak és többet követlejek meg magamtól, illetve a csapattól. Ennek a megszállottságnak köszönhetően váltam a Chelsea legsikeresebb csapatkapitányává, és rendkívül büszke vagyok rá, hogy olyan nevekkel emlegetnek együtt mint Ron Harris, Frank Lampard vagy John Hollins.”„22 évig ez a klub jelentette az életemet, lehetőséget adott, hogy a legjobbak ellen játszhassak, rekordot rekordra halmozzak és egymás után nyerjem a trófeákat – olvashatóak John Terry szavai a Chelsea hivatalos honlapján. – Ahogy egyre többet nyertünk, úgy nőtt bennem a vágy, hogy még keményebben dolgozzak és többet követlejek meg magamtól, illetve a csapattól. Ennek a megszállottságnak köszönhetően váltam a Chelsea legsikeresebb csapatkapitányává, és rendkívül büszke vagyok rá, hogy olyan nevekkel emlegetnek együtt mint Ron Harris, Frank Lampard vagy John Hollins.”

„Soha nem fogom tudni szavakba önteni azt a szeretetet, amit a szurkolóink iránt érzek. Fenomenális a támogatás, amit tőletek kaptam személyesen és csapatként. Ti inspiráltatok, hogy annyi trófeát nyerjünk.”

„Minden erőmmel azon vagyok, hogy a szezon végéig segítsem a csapatot és a menedzsert.”

A 36 éves védő természetesen megköszönte a támogatást a családjának, Roman Abramovicsnak és az összes edzőnek, valamint csapattársnak, akikkel a hosszú évek alatt együtt dolgozott.

Az év játékosának a Chelsea-nél kétszer (2001, 2006) megválasztott Terry 1998-ban mutatkozott be a „kékek" első csapatában, amelyben 713 mérkőzésen 66 gólt szerzett. A klub szereplési örökrangsorában jelenleg a harmadik helyen áll, csapatkapitányként viszont 578-szor vezette ki a pályára övéit, ami klubrekord.

Terry a Chelsea játékosaként eddig négy angol bajnoki címet, öt FA-kupát, három Ligakupát, két angol Szuperkupát, valamint egy-egy Bajnokok Ligáját és Európa-ligát nyert.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik