Chelsea: „Hazard hónapok óta sérülten futballozik”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.03.11. 20:51
Guus Hiddink, az angol bajnoki címvédő Chelsea menedzsere megerősítette, hogy belga válogatott játékosa, Eden Hazard hónapok óta sérülten futballozik.

A 25 éves középpályás édesapja, Thierry Hazard a Le Soir című belga lapnak elmondta, hogy fia az elmúlt hónapokban azért játszik korábbi formájához képest gyengébben, mert gyulladásos csípősérüléssel küszködik.

„Ahelyett, hogy biztosították volna számára a szükséges pihenést és hagyták volna felépülni, folyamatosan játszatták, mert fontos mérkőzéseik voltak” – közölte.

Pénteki sajtótájékoztatóján Guus Hiddink lényegében megerősítette az újságban megjelenteket. „Azt hiszem, az édesapának igaza van, az aggodalmai megalapozottak” – jelentette ki a 69 éves holland edző.

„Ez egy olyan sérülés, amivel lehet játszani, de ha valaki nincs tökéletes állapotban, az befolyással van a frissességére” – magyarázta Hiddink.

Hazard-t tavaly az évad legjobb játékosának választották Angliában. A Premier League 2014–2015-ös kiírásában – a 2013–2014-es szezonhoz hasonlóan – 14 gólt szerzett. A mostani idényben a sérülése ellenére eddig már 26 meccsen lépett pályára, de még egyszer sem volt eredményes. A közelmúltban többször is kritizálták őt a szurkolók és az újságírók, legutóbb a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágója után.

A Chelsea hazai pályán 2-1-re kikapott a Paris Saint-Germain együttesétől, és kettős vereséggel búcsúzott a BL-től.

Hiddink hozzátette: Hazard elvileg a szombati, Everton elleni FA-kupa-negyeddöntőben szintén bevethető, szeretne is játszani, és egy órán keresztül képes lenne teljes intenzitással futballozni, de a tréner fontosabbnak tartja, hogy játékosa újra a lehető legjobb formába kerüljön.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik