Chelsea: győzelem Sydney-ben, Mourinho mégsem elégedett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.02. 18:34
Az élvonalbeli angol labdarúgó-bajnokság 2014–2015-ös szezonjának bajnoka, a Chelsea az idény végeztével sem pihent, előbb Bangkokban, majd Sydney-ben lépett pályára hírverő mérkőzésen. José Mourinho, a londoniak menedzsere az Ausztráliában rendezett találkozót követően kritikusan értékelte fiatal játékosa, Ruben Loftus-Cheek teljesítményét.

A két állomásos túrán a „kékek” előbb a thaiföldi ligaválogatott, majd a Sydney FC ellen is 1–0-ra nyertek. Az összecsapás egyetlen – egyébként gyönyörűre sikeredett – gólját Loic Rémy szerezte a 34. percben. A 83 598 kilátogató nézőnek köszönhetően új nézőcsúcs is született, hiszen labdarúgó-mérkőzésen még sosem voltak ennyien az ANZ Stadionban.

Az ilyen felkészülési találkozókon a szakma általában a háttérbe szorul, azonban José Mourinho így is talált kivetnivalót fiatal játékosa, Ruben Loftus-Cheek teljesítményében. A 19 éves középpályás a 40. percben lépett pályára, azonban a 70. minutumban már le is cserélte őt a portugál.

„Ruben szólt, hogy fáj a háta, de úgy éreztem csak akkor fáj neki, amikor az ellenfélnél van a labda – mondta Mourinho a fiatal angolról. – Meg kell tanulnia, hogy tizenkilenc évesen háromszor gyorsabban kell futnia, mint a többiek és a saját határait feszegetve kell játszania. Ez most visszalépést jelent a kapcsolatunk szempontjából.”

„Túl jó játékos ahhoz, hogy az utánpótlásban maradjon, de azt nem tudom elfogadni, hogy nem támad le, és azt várja, hogy majd a csapattársai visszaszerezik a labdát. Ha ezt nem engedem meg egy sztárjátékosnak, akkor hogy fogadhatnám el egy gyerektől?”

A Chelsea összeállítása: Cech – Azpilicueta, Ivanovics, Terry, Ake (Christensen, a szünetben) – Mikel, Matics – Rémy (Brown, 84.), Boga (Solanke, a szünetben (Musonda, 82.)), Hazard (Colkett, 89.) – Diego Costa (Loftus-Cheek, 40. (Houghton, 70.))

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik